“Ramadan pertama tanpa Adib dirasakan begitu sunyi” – 5 Bulan Sejak Pemergian Adib, Bapa Luah Rasa Rindu.

Menyambut Ramadan tanpa kehadiran insan yang tersayang pastinya membuatkan jiwa dirvndung perasaan sed1h dan p1lu, wajah yang sering dilihat kini hanya tinggal sebagai kenangan.

Begitulah yang dirasai oleh kedua orang tua kepada Muhammad Adib Mohd Kassim, pegawai bomba yang ter0rban ketika sedang menjalankan tugas semasa rusvhan di Kuil Sri Maha Mariamman.

Muhammad Adib meningggal dunia selepas 21 hari haru bertarrung ny4wa pada 17 Disember tahun lalu, akibat daripada kecder4an p4rah yang di4laminya.

Hampir memasuki tempoh lima bulan pemergian Adib, namun buat bapanya, Mohd Kassim, kehilangan anak kesayangannya itu dirasakan bagai baru semalam berlaku.

Suka pelbagai jenis makanan

Dia yang ditemu bual media, telah berkongsi antara momen indah bersama Adib ketika hayat anaknya itu masih ada, katanya salah satu kesukaan Adib apabila menjelang bulan Ramadan ialah di sangat gemar makan pelbagai jenis makanan.

Justeru, untuk Ramadan pertama tanpa Adib dirasakan begitu sunyi dan terasa sangat lain, jauh di sudut hati seorang ayah ini masih tidak mempercayai bahawa dia kehilangan anaknya yang amat disayangi.

Walaupun tidak banyak yang dikongsikan, namun ia sudah cukup untuk kita menyelami hati seorang ayah yang amat merindui anaknya, yang kini hanya hidup di dalam kenangannya.

Siapa sangka di sebalik ketenangan wajah bapa berusia 64 tahun ini, rupanya tersimpan rasa sed1h dan rindu yang sukar diungkapkan.

Semoga kem4t1an Adib mendapat pembel4an yang wajar dan diadili dengan penuh adil dan saksama, agar tiada lagi nyawwa insan tidak berdos4 terk0rb4n.

 

Sumber : mStar online via celotehsaje

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf