“Saya Menari Nak Hiburkan Sahabat Bigo Live..” – Iqram Dinzly Buat Hal Lagi, Menari Dengan Lagu Nasyid Raihan

“KENAPA tularkan 15 saat terakhir saja? Ada banyak lagi perkara bermanfaat dalam video saya yang berdurasi lebih satu jam itu. Kenapa tak tularkan sekali?” kata pelakon kontroversi, Iqram Dinzly mengenai video dia menari berlatarkan lagu Peristiwa Subuh nyanyian Raihan yang tular sejak kelmarin.

Video itu memaparkan Iqram berpakaian ala penari balet dengan mengenakan skirt warna putih dan selendang hitam yang menutup kepala dan sebahagian tubuhnya.

Iqram, 38, atau nama sebenarnya Muhammad Iqram Dinzly Muhammad Saipuddin ketika dihubungi berkata, video itu sebahagian daripada video secara langsung yang dibuat di aplikasi Bigo Live, Rabu lalu.

Menurut Iqram, penularan video itu menunjukkan sikap sebenar warganet yang sengaja mencipta sesuatu perkara hingga tercetusnya fitnah.

“Dari awal video itu ada banyak lagi perkara lain yang lebih bermanfaat. Selama lebih sejam saya buat ‘live’, 15 saat terakhir itu juga diambil. Nampak sangat memang sengaja nak fitnah saya.

“Saya lakukannya kerana nak hiburkan sahabat di Bigo Live. Kenapa nak pandang yang buruk saja? Ini jelas menunjukkan, orang kita memang suka tularkan yang buruk saja,” katanya kepada Harian Metro.

Dalam masa sama, Iqram berkata, segala tohmahan yang dilemparkan daripada video yang tular itu tetap tidak melemahkan dirinya.

“Saya kenal diri saya, tahu apa yang saya buat dan berlaku. Orang nak cakap apa sekalipun, cakaplah.

“Apa yang pasti, saya tak pernah nak kacau hidup orang lain. Yang masih tak boleh terima cara saya, lantaklah,” katanya.

Selain Bigo Live, Iqram juga berkongsi dia kini aktif di Facebook bagi program secara langsung terbitannya sendiri iaitu Borak Tepi Kain yang turut menampilkan seorang tetamu jemputan.

Video Yang Ditularkan Setelah Disunting

Sumber : HMETRO ONLINE, https://iluminasi.com

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf