“Saya Tak Nak Drastik, Saya Perlukan Ruang. Dua Bulan Setengah Dah Pakai Pakaian Lelaki” – Safiey Illias

Hiburan

Tampil berpakaian lelaki sempena Hari Raya Aidiladha tahun ini, usahawa kosmetik Safiey Illias meluahkan rasa syukur dapat menunaikan janji kepada kedua ibu bapanya.

Menerusi Instagram, Safiey memberitahu raya tahun lalu adalah tahun terakhir dia memakai pakaian wanita. Malah, Safiey turut menyifatkan inilah pengorbanan terbesar dalam hidupnya.

Dalam pada itu, Safiey turut meminta orang ramai mendoakan yang baik-baik untuk dirinya. Safiey berkata dia masih lagi mencari hidayah dan memerlukan ruang untuk berubah.

“Saya tunaikan janji saya. Raya lepas saya cakap last pakai baju perempuan. Hari Raya Qorban saya janji dengan mak dan ayah pakai lelaki. INILAH PENGORBANAN SAYA YANG SGT BESAR.

“Doakan saya yang baik-baik saya sentiasa berdoa dan masih mencari hidayah. Kayuh pelan-pelan, saya tak nak drastik. Saya perlukan ruang. Dua bulan setengah dah pakai laki. Janji Allah sayang, Nabi sayang dan paling penting mak ayah dan keluarga gembira,” tulisnya.

Diruangan komen, rata-rata pengikutnya meluahkan rasa gembira serta memberikan reaksi positif dan kata-kata semangat kepada Safiey untuk kembali ke fitrah asalnya.

Terdahulu, kisah penghijrahan Safiey Ilias menggemparkan Malaysia apabila nekad untuk kembali menjalani fitrah asalnya yakni sebagai seorang lelaki sejati.

Bagaimanapun sekitar Disember 2017,  Safiey mengejutkan ramai pihak apabila kembali tampil berpakaian wanita.

Image result for Safiey Illias pakai pakaian lelaki

sumber : rotikaya