“Saya Tidak Halang Dia Poligami”- Luahan Zaskia Selepas 8 Tahun Bersama Irwansyah.

 

Siapa tidak kenal penyanyi dari Indonesia Irwansyah yang pernah terkenal dengan lagu ‘Pencinta Wanita’. Sejak berumah tangga dengan pelakon Zaskia Sungkar, pasangan ini semakin mendapat perhatian ramai. Memang sama padan, sama cantik. Tidak hairanlah apa dilakukan oleh mereka menjadi bualan netizen.

Luahan Zaskia tahun lalu buat netizen sebak. Semua sedia maklum perkahwinan mereka sudah masuk tahun 8, namun masih belum dikurniakan cahaya mata.

Makin mengenal Allah

Hampir 8 tahun foto keluarga berdua terus .. gak bosen. Gak sama sekali alhamdulillah, makin mengenal Allah makin bersyukur dan ikhlas apapun yang Allah takdirkan, kebahagiaan bukan berarti selalu memiliki apa yang kita inginkan .. kita akan terus merasa kurang ketika kita tidak memiliki rasa syukur ? dan sebaliknya.. kita akan terus Bahagia ketika hati kita lapang , tenang dan ikhlas dengan apapun yang Allah takdirkan …

Pernah menangis berdua

Alhamdulillah kita punya pemikiran yang sejalan? “kenapa hanya karena satu keinginan yg belum dikabulkan kita melupakan berjuta nikmat yang Allah berikan , bahkan beberapa kali kita nangis berdua karna bingung ?bukan karna nangis minta anak .. tapi nangis kenapa Allah baik banget sama kita. D0sa kita banyak .. tapi kenapa dari sekian banyak orang baik dan kita yang pend0sa .. Allah lembutkan hati kita dengan hidayah NYA , nikmat yang sesungguhnya adalah ketika bisa bersama bersujud , berdoa dan menangis meminta agar Allah tetapkan nikmat Iman dan tidak pergi ..? “ hidup akan terasa sangat indah dan ringan ketika kita mensyukuri setiap nikmat yang Allah beri.. #Allahuakbar

Hingga syurga

Seindah dia kau titipkan

Bahagia bersama

Isteri kepada pelakon popular Indonesia, Irwansyah, Zaskia Sungkar mengakui tidak menghalang untuk suaminya berp0ligami.

Menerusi sebuah video yang dikongsikan di YouTube, Zaskia mengakui tidak bersedia untuk berp0ligami namun memilih tidak menghalang Irwansyah untuk berkahwin lagi.

“Sejujurnya saya tidak boleh menghalang dan saya juga rasanya belum bersedia untuk berp0ligami.

“Tapi jika ini berlaku saya tidak akan menentang. Kalau mahu berkahwin satu lagi silakan.

“Sebagai seorang isteri, siapalah saya untuk menentang hukum yang sudah ditentukan namun saya juga akan cuba berbincang dahulu sebelum suami berp0ligami,” ujarnya menerusi sebuah video di YouTube, The Sungkars Family.

Irwansyah dan Zaskia, juga seorang pelakon dan penyanyi, belum dikurniakan cahaya mata selepas mendirikan rumah tangga pada 15 Januari 2011.

Terkini pasangan bahagia ini berkongsi foto bersama Adam dan hawa menerusi akaun instagram zaskiasungkar15. Apapun semoga pasangan ini bahagian dan dimurahkan rezeki.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : oh bulan, gempak.com dan ig zaskia sungkar

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf