“Setakat UiTM , Bahasa Melayu lebih elok digunakan…”Gadis Ini Di Layan Tidak Beradab Oleh Syarikat Sewa Kereta.

Image result for "Setakat UiTM, Cakap Melayu Je" - Gadis Ini Dedah Adab Syarikat Sewa Kereta Tanpa Lesen

Mana tidaknya, anda perlu berfikir panjang untuk lebih berjimat cermat tanpa menggunakan wang yang banyak.

Walau bagaimanapun, ketika anda memasuki alam universiti, dunia anda akan kelihatan seperti jauh lebih besar bagi perspektif seorang yang bergelar mahasiswa.

Buat pertama kali, memang ianya agak menakutkan. Namun akan menjadi pengalaman yang tidak akan dilupakan selamanya.

Percayalah.

Gambar sekadar hiasan

Gambar sekadar hiasan

Kalau dah kerja, lain pula perjalanannya.

“Susahnya tak ada kereta nak pergi mana-mana…”

Ya, memang tidak dapat dinafikan. Kenderaan adalah sangat perlu bagi seorang pelajar untuk bergerak ke mana-mana. Akan lebih memudahkan urusan.

Zaman sekarang pula sudah banyak syarikat sewa kereta yang menawarkan harga rendah buat para pelajar universiti/kolej yang ingin menyewa kereta untuk beberapa jam.

Paling-paling pun boleh dikongsi bersama rakan yang lain, bila dah bayar separuh seorang, murahlah sikit kosnya.

Baru-baru ini telah viral di laman Twitter tentang isu di antara pelajar UiTM Dengkil dan juga syarikat sewa kereta di kawasan tersebut. Screenshot perbualan di antara kedua-dua belah pihak telah mendapat perhatian orang ramai di laman Twitter.

Yang triggered pun ada.

“Kalau setakat UiTM Dengkil, Bahasa Melayu lebih elok digunakan…”

Image from imgur.com

Syarikat sewa kereta tersebut juga turut mengatakan akan memberikan ganjaran kereta sewa secara percuma buat individu yang berjaya jumpa gadis ini

Image from imgur.com

Image from imgur.com

Syarikat ini juga didakwa tidak memiliki lesen yang sah. Betul ke?

“Budak-budak UiTM drama memang nombor 1. Nak jimat, tak mampu tapi lepak Mcd, Starbucks. Kesian mak bapak…”

Alamak, kasarnya.

Kan dah kata, ramai juga yang triggered.

Jangan main-main dengan pelajar UiTM. #uitmdihatiku

Belajar in english, present in english, everything in english. Sometime rasa dah sebati dengan english sampai satu tahap dengan adik aku yang paling kecik pun aku speaking. Kenapa dia nak pertikai benda kecik macam ni? Bitter gila.

— NS (@syrzmn) March 7, 2019

Biasanya pelanggan akan cuba berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris dan akan menukar bahasa if yang memberi respon lebih selesa dalam Bahasa Melayu. Betul tak? kenapa ye nak marah-marah?

sumber : Says

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf