“Setiap Waktu Solat Mereka Akan Berhenti Untuk Hormat Waktu Solat ” – Netizen Puji Krew Produksi JS Picture Solat Berjemaah

Walaupun Sibuk di set pengambaran, krew produksi JS Picture Tetap tunaikan solat jemaah. Tapi Ramai Tak Sangka Bila Tahu Siapa Imam Mereka.

Kesibukan kerja tidak sepatutnya dijadikan satu alasan untuk tidak menunaikan tanggungjawab sebagai seorang Muslim, lima waktu yang dituntut bukanlah memakan masa yang banyak sebenarnya.

Justeru itu, apa jua keadaan sekalipun wajib untuk kita memelihara solat kerana, jika tidak dilaksanakan dibimbangi tiada keberkatan dalam setiap rezeki yang kita perolehi.

Satu krew produksi solat jemaah
Satu contoh yang baik, menerusi muat naik IG story pengarah dan penerbit Sheila Rusly memaparkan krew produksi dan para pelakon memberhentikan seketika pengambaran bagi menunaikan solat secara berjemaah.

Video 1 : tengok  siapa imamnya patut lakonan semua menajadi

Video 2 alhamduilah siap wirid doa siap.. Terbaik

Jadi Pengarah boleh, jadi Imam boleh… Bukan sahaja kejayaan drama jadi keutamaan, dilihat produksi JS picture amat menitik beratkan soal solat walau sesibuk mana pun pengambaran ketika itu. Kalau ketua yang bagus mesti anak buah akan ikut, berperanan bukan sahaja sebagai penerbit dan pengarah, Jinggo mengambil peluang untuk mengimamkan solat.

Video 3.. allahu solat asar pulak..

Berharap akan ada banyak lagi produksi yang akan menghormati waktu solat sewaktu menjalani penggambaran seperti yang dilakukan oleh JS Picture.

Komen netizen

dr dlu lg tgok ig story js picture setiap waktu dorg akn berhenti utk hormat waktu solat , suka sgt life sheila rusli n tok sidang . perfect

Benda wajib mmg wajib buat…bagus la perlu ke nak heboh.. Maaf la kadang2 aku tak suka cara artis semua dia nak tujuk… Ade perkara tak perlu pun tujuk dah mcm riak la pula

Sumber : Sheil Rusly via nalurikini.com