Tvlar Dipercayai Kes Pvkul Isu Sens1tiviti Agama, 5 ‘Rider’ F0odpanda & Pelanggan Dit4han Polis

Semasa Tempatan

PETALING JAYA, 11 Jun – Seorang pelanggan dan lima (5) penghantar makanan F0odpanda dit4han polis setelah berge.lvt dalam satu kejad1an di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Mohamad Fakhruddin Abdul Hamid berkata, pada awalnya seorang penghantar makanan (rider) tidak berpvas hati kepada pelanggan berkenaan kerana did4kwa menggunakan nama yang menyentvh sens1.tiviti ag4ma.

“Pengadu (r1der) telah membuat t4ngkap Iayar pesanan daripada pelanggan tersebut serta menvlarkan kepada aplikasi k0munikasi kumpulan ‘r1der’ di kawasan tersebut.

“Keadaan ini telah men1mbulkan kem4rahan kepada sekvmpulan ‘r1der’ lain dan mereka telah pergi ke rumah pelanggan tersebut yang terletak di kawasan Sungai Way,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Justeru, pelanggan itu yang juga merupakan lelaki tempatan berusia 29 tahun telah dipvkul oleh sekumpulan ‘r1der’ tersebut sebelum dibawa ke Balai Polis Sungai Way untuk t1ndakan lanjut.

“Tangk4pan telah dibuat ke atas pelanggan dan juga lima (5) orang ‘r1der’ lelaki tempatan berumur lingkungan 19 hingga 40 tahun yang disyaki terl1bat dalam kejad1an tersebut. Pihak polis masih mengesan lain-lain svspek yang masih bebas,” tambahnya lagi.

Kes disi4sat di bawah Sksyen 298 Kanun Kes3ksaan kerana dengan sengaja menggunakan perkataan yang melvkakan perasaan ag4ma seseorang, serta di bawah Sksyen 147 K4nun Kes3ksaan kerana telah menggunakan kek3rasan dalam perh1mpunan yang menyaIahi und4ng-und4ng.

Orang awam dinasihatkan agar tidak men1mbulkan apa-apa isu atau membuat pr0.vokasi yang menyentuh sensit1viti mana-mana ag4ma dan bangsa lain yang boleh menggvgat ketenteraman awam.

 

Sumber: FB Polis Daerah Petaling Jaya, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.