Keadaan Ahmad Firdous semakin mer0sot, situasi sama seperti arw4h Siti Sarah – Shuib

Keluarga

SELEPAS ditidurkan pada pagi Khamis akibat tahap oks1gen menvrun, keadaan abang Allahyrham Siti Sarah Raissuddin iaitu Ahmad Firdous diberitahu semakin mer0sot.

Adik iparnya yang juga peIawak Shuib Sepahtu berkata, Ahmad Firdous yang kini dir4wat di unit r4watan rapi (ICU) Hospital Serdang berada dalam keadaan tidak baik.

“Semalam saya ada maklumkan di Instagram (IG) mengenai keadaan abang ipar yang dimasukkan ke ICU dan dit1durkan pada pukul 5 pagi.

“Kemudian pada pukul 11 pagi, kakak ipar hvbungi dan beritahu keadaan Ahmad Firdous tidak berapa baik.

“Doktor memberitahu sitvasi dialami abang ipar hampir sama dengan arw4h Siti Sarah… paru-paru abang ipar tidak baik,” katanya.

“Kini isterinya tinggal seorang saja di rumah. Dua anak mereka berusia 11 dan sembilan tahun tinggal bersama saya sekarang. Jadi, saya perlu memberikan s0kongan dan kata-kata semangat.

Mohon d0a daripada orang ramai juga.”

WhatsApp Image 2021-08-13 at 1.29.01 AM (1)

Ahmad Firdous bersama isteri dan anak-anak

Menurut Shuib, isteri Firdous yang turut p0sitif C0vid-19 kini menjalani ku4rantin di rumah mereka.

Shuib berkata demikian pada majlis tahIil dan bacaan Yassin untuk Allahyrham Siti Sarah yang dikendalikan secara virtual, malam Khamis.

Shuib atau nama sebenar Shahmira Muhamad berkata, hubungan Ahmad Firdous dengan arw4h Siti Sarah sangat rapat dan berharap bacaan yasin dan d0a yang diadakan dapat memberi kekuatan kepada abang iparnya meIawan C0vid-19.

Semoga Allah memberi kemudahan kepada abang ipar. Dia baik orangnya dan sangat rapat dengan arw4h.

SHUIB SEPAHTU

PELAWAK

“Semoga Allah memberi kemudahan kepada abang ipar. Dia baik orangnya dan sangat rapat dengan arw4h.

“Semoga dengan bacaan Yasin dan d0a pada malam ini abang ipar terus diberi kekuatan untuk bangun dan berjvang… InsyaAllah,” katanya.

Sementara itu Shuib memaklumkan dua kakitangannya turut disahkan p0sitif C0vid-19.

WhatsApp Image 2021-08-13 at 1.29.02 AM

Ahmad Firdous bersama ayahnya Raissuddin Hamzah.

Allahyrham Siti Sarah Raissuddin menghembvskan nafas terakhir disebabkan kompIikasi berpvnca C0vid-19 pada Isnin lalu selepas tiga hari dit1durkan.

Allahy4rham men1nggalkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pem4ntauan di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM).

Allahu.. Abang Siti Sarah masuk ICU dan sudah ditidurkan, isterinya juga p0sitif c0vid

SEMALAM, Shuib memaklumkan abang kepada Allahy4rham Siti Sarah iaitu Ahmad Firdous Raissuddin dipindahkan ke Unit R4watan Rapi (ICU) dan dit1durkan bagi merehatkan paru-parunya.

Perkara itu dik0ngsi oleh adik iparnya, Shuib Sepahtu yang turut meminta orang ramai mend0akan kesihatan Ahmad Firdous agar diberi kesembvhan.

“Assalamualaikum semua, Allah maha besar. Baru dapat panggilan abang ipar saya dimasukkan ke ICU.

“Saya m0hon d0akan Ahmad Firdous Raissudin diberi kesembvhan segera. Amin” tulisnya.

Shuib berk0ngsi perkara itu di Instagramnya awal pagi Khamis.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 37, berkata, Ahmad Firdous ditidurkan sejak jam 5 pagi Khamis bagi merehatkan paru-parunya selepas paras oks1gen 95 peratus.

“Fidous sudah dit1durkan pukul 5 pagi tadi sebab doktor nak rehatkan p4ru-p4ru dia… sebelum ditidurkan oks1gen 95 peratus.

“Dia dikej4rkan ke hospital pada petang Selasa kerana paras oks1gen 85 peratus,” ujarnya.

shuib

Isterinya turut disahkan p0sitif C0vid-19. Namun, dua anak pasangan itu tidak dijangk1ti v1rus berkenaan.

Ahmad Firdous dan isteri disahkan p0sitif dijangk1ti v1rus C0vid-19 pada 2 Ogos lalu iaitu empat hari selepas keluarga Siti Sarah disahkan p0sitif.

Sebelum ini, Ahmad Firdous dan isteri sudah menjalani kuar4ntin kend1ri selama lapan hari di rumah.

Isnin lalu, Ahmad Firdous kehiIangan satu-satunya adik perempuan, Siti Sarah akibat C0vid-19.

Penyanyi popular itu menghembvskan n4fas terakhir selepas 48 jam dit1durkan di Unit R4watan Rapi (ICU), Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), di sini.

Jnazah Allahy4rham Siti Sarah seIamat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Sungai Pusu, jam 1.20 tengah hari, Isnin lalu.

Finas sedia bantu Shuib – Ahmad Idham

DALAM pada itu, Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas), Ahmad Idham Ahmad Nadzri menzah1rkan ucapan salam takz1ah buat Shuib dan sekeluarga di atas perkhabaran dvka kehiIangan penyanyi kesayangan ramai, Allahy4rham Siti Sarah Raissuddin.

Selaku individu yang dipertanggungjawabkan oleh Finas, dia juga sedia membantu peIawak Shuib dan anak seni lain sekiranya memerlukan b4ntuan.

“Pihak Finas juga mengucapkan takz1ah buat Shuib dan terus kuat. Finas juga akan selalu ada untuk membantu Shuib dan kepada sesiapa yang memerlukan b4ntuan.

“Bagitahulah ya, kadang-kadang tidak dapat nak pantau semua orang dalam satu masa,” ujarnya.

Dalam pada masa sama, Ahmad Idham mengambil peluang berterima kasih kepada Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Saifuddin Abdullah kerana selalu pr1hatin terhadap anak-anak seni.

 

Sumber: mStar, BH ONLINE, UTUSAN ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.