(Video) Mahu ambiI wuduk, ‘nurse’ ded4h permintaan terakhir Siti Sarah sebelum ke ICU

Keluarga Tempatan Viral

Pemergian penyanyi terkenal, Siti Sarah Raissuddin kerana C0vid-19 sememangya sangat memberi kesed4ran kepada semua tentang bah4yanya w4bak m4ut ini.

Siapa sangka, seorang isteri serta ibu yang pada awalnya sihat dan menjalani m0men kehamiIan bersama keluarga terpaksa dikej4rkan ke hospital kerana kadar oks1gen dalam badan menvrun sehingga membawa kepada kem4tian.

Apa yang membuatkan peminat industri seni Tanah Air begitu seb4k dengan kepulangannya ke negara abadi itu adalah pelbagai kebaikkan yang dilakukan semasa hayatnya ‘dib0ngkar’ sehingga membuatkan ramai cembvru dengan pemergiannya yang cukup istimewa.

Covid-19: Seven-month pregnant Malaysian singer Siti Sarah, family test positive

Nak berwudhvk

Menerusi satu perk0ngsian dari seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @asyhsfri, dia telah memuat naik kembali beberapa komen yang diperoleh daripada seorang lagi pengguna aplikasi tersebut yang meng4kui bahawa dia antara jvrurawat yang memantau Siti Sarah di dalam wad sewaktu dimasukkan ke hospital.

 

Dalam perk0ngsian tersebut, beberapa warg4net telah bertanya pengalamannya ketika merawat penyanyi terkenal itu sewaktu allahy4rham masih lagi sedar.

Menurut pengguna yang memakai nama akaun @Missylia, dia memaklumkan yang permintaan Siti Sarah sebelum dibawa ke Unit R4watan Rapi (ICU) bagi menjalani pembed4han cze3r adalah ingin berwvduk bagi menunaikan soIat Subuh.

Ketika itu allahy4rham masih lagi sedar dan boleh bercakap sebelum dibawa ke ICU.

Sentiasa ucap terima kasih & minta maaf svsahkan

Tambahnya, Siti Sarah sangat mesra dan sentiasa mengucapkan terima kasih serta meminta maaf kepada jvrurawat setiap kali memerlukan pertoIongan. Hal tersebut merupakan perkara yang jarang ditvturkan pesak1t ketika di dalam w4d.

Strvggle cuba seIamatkan Sarah

Tak tahu khabar b4yi lagi

Walau bagaimanapun, ketika ditanya berkenaan dengan keadaan b4yi Siti Sarah yang diIahirkan secara pr4matang, jvrurawat tersebut menjeIaskan yang mereka tidak mengetahui hal tersebut dan meminta orang ramai menanti sendiri perkhabaran daripada war1s.

Pemergian yang dicembvrui

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata w4rganet telah men1nggalkan komen dengan memuji allahy4rham yang tetap ingat tentang ib4dah walaupun sedang berada dalam keadaan gent1ng.

Mereka juga mengakui Siti Sarah bervntung mendapat syah1d kerana mninggal dunia selepas bersaIin zur1at tercinta.

Semoga kita dapat ikht1bar dari apa yang berlaku

Masih lagi g1gih beribadah walaupun men4han sak1t

Allahuakbar, seb4k!

Walau bagaimanapun, akaun TikTok jvrurawat tersebut berada dalam mood private dan tidak dapat mengenalpasti individu yang sudi berk0ngsi pengalaman berharga itu.

 

Sumber: TikTok @asyhsfri, OMM (Nuha Kefli)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.