Shuib k0ngsi perkembangan terkini Siti Sarah malam ini.. Tak pvtus asa, percaya isteri kuat Iawan C0vid-19

Hiburan Keluarga

D0A dan terus berd0a.

Begitulah harapan peIawak Shuib Sepahtu agar isterinya Siti Sarah yang kini sedang bertarvng ny4wa kembali pulih.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, dia yakin isterinya kuat mengharungi dvgaan ini selepas ditidurkan sejak pagi Jumaat berikutan tahap oks1gen yang rendah.

“InsyaAllah saya cukup yakin isteri saya kuat, saya cukup yakin dia akan balik ke rumah ni… anak-anak semua mend0akan dia.

“Harap Allah angkat d0a kita semua, InsyaAllah Sarah akan sihat dan kita d0akan juga untuk semua yang berjvang melawan C0vid-19 ni,” katanya.

Shuib berkata demikian sebelum majlis bacaan Yasin dan d0a untuk Siti Sarah yang sedang bertarvng meIawan C0vid-19 secara maya pada Jumaat malam.

Shuib juga berk0ngsi perkembangan terkini isterinya Siti Sarah yang dimaklumkan masih belum sedarkan diri di laman instagram beliau.

Pada kira-kira pukul 5 petang Jumaat, Siti Sarah seIamat meIahirkan b4yi lelaki selepas menjalani pembed4han selama hampir tiga jam bermula pukul 2 petang.

Siti Sarah dimasukan ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada Rabu lalu akibat oks1gen dalam badan menvrun.

Dia kemudian dipindahkan ke unit r4watan rapi (ICU) pada pagi Jumaat selepas kesihatannya mer0sot dan tidak stabil.

Alhamdulillah… Siti Sarah seIamat Iahirkan b4yi lelaki namun dia masih kr1tikal

Siti Sarah seIamat meIahirkan anak lelaki.

TERDAHULU, berkat d0a orang ramai penyanyi Siti Sarah seIamat meIahirkan b4yi lelaki secara pembed4han pada usia kandvngan lapan bulan kira-kira pukul 4 petang Jumaat.

Suaminya, peIawak Shuib Sepahtu memaklumkan b4yi lelaki itu berada dalam keadaan baik namun memerlukan alat bantuan pern4fasan.

Manakala, Sarah masih berada dalam krit1kal dan belum sed4rkan diri.

“Alhamdulillah dalam pukul 4 lebih baby berjaya dikeIuarkan dan dalam keadaan baik tapi perlukan alat bantuan pern4fasan kerana Iahir pra matang.

“Cuma keadaan Sarah agak krit1kal. Saya sekeluarga m0hon semua teruskan d0a untuk Siti Sarah. Juga d0akan sesiapa sahaja yang sedang bertarvng C0vid-19 dipermudahkan urusan,” ujarnya.

ssPerk0ngsian Shuib di Instagram miliknya.

Siti Sarah dit1urkan, jalani pembed4han keluarkan b4yi 2 petang

SELEPAS beberapa jam dit1durkan kerana tahap oks1gen rendah, penyanyi Siti Sarah yang sedang ham1l lapan bulan kini menvnjukkan perkembangan p0sitif.

Suaminya yang juga pelawak Shuib memaklumkan Sarah bakal menjalani pembed4han untuk mengeluarkan bayinya sekitar pukul 2 petang, Jumaat.

Perkara itu dimaklumkan pengurus Siti Sarah, Nana Mohd. Rom daripada syarikat Indigital Music.

“Alhamdulillah, Shuib hubungi saya tadi memberitahu sebaik saja habis bacaan Yasin tadi, doktor beritahu Sarah semakin stabil. Insya-Allah pukul 2 ini doktor akan lakukan pembed4han untuk keIuarkan b4yi.

“Kalau berjaya, Insya-Allah segalanya okay… Insya-Allah Sarah akan okay,”

Atas nasihat doktor, penyanyi berusia 37 tahun itu perlu menjalani pembed4han bagi mengeIuarkan b4yi dalam kandvngan yang kini mencec4h lapan bulan.

Alhamdulillah dalam pukul 4 lebih b4by berjaya dikeluarkan dan dalam keadaan baik

SHUIB SEPAHTU

PELAWAK

Sarah dipindahkan ke ICU di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada pagi Jumaat.

Dia dimasukkan ke hospital berkenaan pada petang Rabu selepas mengalami b4tuk yang tervk dan kekurangan oks1gen dalam badan akibat jangk1tan C0vid-19.

Terdahulu rakan-rakan pasangan selebriti berkenaan mengadakan sesi bacaan Yasin secara maya bagi mend0akan agar urusan Siti Sarah yang kini sedang bertarvng di unit r4watan papi (ICU) dipermudahkan.

“Ikutkan kami nak buat bacaan Yasin malam ini tapi Shuib hvbungi saya pukul 11 pagi tadi mengatakan keadaan Sarah semakin mer0sot dan sudah ditidurkan.

Saya harap semua orang boleh mend0akan keadaan Siti Sarah.

NANA MOHD. ROM

PENGURUS

“Jadi, kami ambil keputusan untuk terus buat terus. Bacaan Yasin akan dibuat selama tiga malam.

“Sepanjang bacaan Yasin tadi Shuib men4ngis dan masa dia hubungi saya pun sama. Saya harap orang ramai boleh mend0akan keadaan Siti Sarah,” kata Nana lagi.

Acara bacaan Yasin tersebut diketuai oleh Imam Muda Asyraf dan turut disertai beberapa rakan selebriti lain antaranya Adeep Nahar, Seaelan Paul dan Abby Fana.

Siti Sarah dipindahkan ke ICU di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada pagi Jumaat.

Sarah 2

Sarah dan Shuib sekeluarga dis4hkan C0vid-19 sejak 25 Julai lalu.

SSS

Shuib berkahwin dengan Sarah pada 2011 dan memiliki empat cahaya mata termasuk b4yi yang baru Iahir.

Mereka sekeluarga menjalani uj1an sar1ngan selepas pembantu rumah disahkan p0sitif v1rus m4ut tersebut.

Sarah dan Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, berkahwin pada 2011, memiliki tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.