(Video) K0ndisi Siti Sarah kembali krit1kal, 0ksigen ‘dr0p’ ke 40%, Shuib p0hon d0a semua

Hiburan Keluarga

Umum sedia maklum bahawa penyanyi, Siti Sarah Raissuddin sedang krit1kal disebabkan C0vid-19. Dia yang dimasukan ke unit r4watan rapi (ICU) Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) sejak beberapa hari lepas.

Sebentar tadi, menerusi video dari Kosmo Online, suami kepada Sarah, Shuib Sepahtu telah membuat bacaan yassin bersama rakan-rakan dan kenalan secara atas talian bagi mend0akan kesejahteraan Sarah.

Namun, berita yang agak menyed1hkan adalah k0ndisi penyanyi tersebut kembali krit1kal susuIan oksigen dalam badan menurun ke 40%.

Menurut Shuib, sebelum memulakan live bacaan yassin itu, dia telah dihvbungi oleh doktor mengkhabarkan k0ndisi isterinya yang perlu diterbaIikkan untuk memastikan oksigen kembali naik.

“Sebelum masuk sesi z00m ni, tadi doktor call beritahu c0ndition Sarah sangat tidak baik sekarang ni. Sangat-sangat tidak baik.

“Dia punya oks1gen tinggal 40, doktor cuba terbaIikkan dia,” katanya ringkas.

PeIawak tersebut meminta agar ustaz yang mengendalikan bacaan yassin tersebut supaya memulakan dengan bacaan d0a buat isterinya supaya semuanya kembali seperti biasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Sehubungan dengan itu, Shuib berharap agar semua yang menonton dapat mend0akan kesejahteraan Sarah dan isterinya dapat melalui waktu-waktu krit1kal ini dengan seIamat.

“Tiba-tiba saya macam hiIang ayat tak tahu nak cakap apa. Saya yakin dan pasti masih belum masanya.

“Insyallah saya yakin dan memang yakin, tak kisah lah doktor cakap 40 ke 30 saya yakin dia akan baIik. Anak-anak yakin ibu mereka akan baIik.

“Terima kasih semua , saya m0hon terus mend0akan dan insyallah d0a kalian dikembaIikan kepada kalian,” katanya

Siti Sarah kini berada dalam pem4ntauan Unit R4watan Rapi (ICU) di Pusat Perub4tan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Cheras.

Sem0ga Sarah kembali puIih seperti sedia kala. InsyaAllah..

 

Sumber: Instagram Kosmo Online, OMM (Dayah Muse), mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.