(Video) “ToIong Maafkan Dan HaIaIkan Makan Minum lsteri Saya..”- Shuib

Kuala Lumpur: PeIawak Shuib terus p0sitif isterinya, Siti Sarah, 37, yang kini kr1tikal selepas dimasukkan ke Unit Rwatan Rapi (lCU) H0spital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) ak1bat tahap oksigen menurun, hari ini.

Susulan itu, Siti Sarah terpaksa ditdurkan selain pembdahan mengeluarkan b4yi dalam kandungan.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu seIamat meIahirkan b4yi lelaki yang dinamakan Ayash Affan.

Bercakap pada majlis bacaan Yasin dan d0a seIamat untuk Siti Sarah secara maya anjuran Indigital Music, Shuib meIahirkan keyakinan isterinya akan pulang ke rumah mereka selepas ini.

“Syukur ya Allah kerana hantar orang yang baik kepada saya sekarang. Terima kasih banyak-banyak kerana meluangkan masa.

“Insya-Allah saya cukup yakin isteri saya kuat. Saya cukup yakin dia akan balik ke rumah. Anak-anak semua mend0akan dia.

“Insya-Allah semoga dengan bacaan Yasin malam ini harap-harap Allah angkat d0a kita semua dah insyaAllah Sarah akan sihat,” katanya.

Menurut Shuib, selepas bacaan Yasin dan d0a yang dipimpin oleh Ustaz Ahmad Salahuddin Harun itu, dia semakin terbuka dan okay.

“10 tahun kenal Sarah, dialah yang mendewasakan saya. Kejayaan saya juga kerana d0a dia. Saya mohon m4afkan segala saIah dan silapnya. HalaIkan makan minumnya.

“Insya-Allah. Saya yakin dia akan balik. Saya yakin dia akan sihat. Semoga dengan memaafkan dia ini akan memudahkan perjalanannya. Saya sangat berlapang dada untuk malam ini untuk segala d0a,” katanya.

Shuib berkata, dia juga reda dengan ujian Allah SWT.

“Saya yakin setiap ujian yang saya lalui ada kebaikan di depannya. Saya dah lalui pelbagai uj1an dengan dia.

“Tapi malam ini bila semua orang ada, ia buka mata dan hati saya untuk lebih reda untuk terima apa saja akan jadi. Saya cukup yakin. Walau pun tidak baik, itu adalah yang paling baik Allah nak bagi untuk saya dan keluarga saya,” katanya.

Dalam masa sama, Shuib berkata apa pun yang terjadi, dia yakin Allah mahu memberikannya perkara yang lebih baik.

“Allah nak ajar saya. Saya mohon kalau boleh setiapkali solat d0akan Sarah sampai bila-bila,” katanya.

Sementara itu majlis bacaan Yassin malam ini turut disertai oleh Datuk Dr Mohd Fadzillah Kamsah serta rakan-rakan artis antaranya Lah Ahmad, Bob Yusof dan Liza Hanim.

Shuib k0ngsi perkembangan terkini Siti Sarah malam ini.. Tak pvtus asa, percaya isteri kuat Iawan C0vid-19

D0A dan terus berd0a.

Begitulah harapan peIawak Shuib Sepahtu agar isterinya Siti Sarah yang kini sedang bertarvng ny4wa kembali pulih.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, dia yakin isterinya kuat mengharungi dvgaan ini selepas ditidurkan sejak pagi Jumaat berikutan tahap oks1gen yang rendah.

“InsyaAllah saya cukup yakin isteri saya kuat, saya cukup yakin dia akan balik ke rumah ni… anak-anak semua mend0akan dia.

“Harap Allah angkat d0a kita semua, InsyaAllah Sarah akan sihat dan kita d0akan juga untuk semua yang berjvang melawan C0vid-19 ni,” katanya.

Shuib berkata demikian sebelum majlis bacaan Yasin dan d0a untuk Siti Sarah yang sedang bertarvng meIawan C0vid-19 secara maya pada Jumaat malam.

Shuib juga berk0ngsi perkembangan terkini isterinya Siti Sarah yang dimaklumkan masih belum sedarkan diri di laman instagram beliau.

Terdahulu, pada kira-kira pukul 5 petang Jumaat, Siti Sarah seIamat meIahirkan b4yi lelaki selepas menjalani pembed4han selama hampir tiga jam bermula pukul 2 petang.

Siti Sarah dimasukan ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada Rabu lalu akibat oks1gen dalam badan menurun.

Dia kemudian dipindahkan ke unit raw4tan rapi (ICU) pada pagi Jumaat selepas kesihatannya meros0t dan tdak stabil.

Shuib memaklumkan b4yi lelaki itu berada dalam keadaan baik namun memerlukan alat bantuan pernafasan.

Manakala, Sarah masih berada dalam kr1tikal dan belum sed4rkan diri.

“Alhamdulillah dalam pukul 4 lebih baby berjaya dikeluarkan dan dalam keadaan baik tapi perlukan alat bantuan pernafasan kerana lahir pra m4tang.

“Cuma keadaan Sarah agak kr1tikal. Saya sekeluarga mohon semua teruskan doa untuk Siti Sarah. Juga d0akan sesiapa sahaja yang sedang bert4rung C0v1d-19 dipermudahkan urusan,” ujarnya.

ss

Perk0ngsian Shuib di Instagram miliknya.

Sarah dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) pada pagi Jumaat selepas tahap oksigen dalam badan menurun dan terpaksa ditidurkan.

Atas nasihat doktor, penyanyi berusia 37 tahun itu perlu menjalani pembed4han bagi mengeluarkan b4yi dalam kandvngan yang kini mencec4h lapan bulan.

Alhamdulillah dalam pukul 4 lebih b4by berjaya dikeIuarkan dan dalam keadaan baik

SHUIB SEPAHTU

PELAWAK

Dia dimasukkan ke hospital berkenaan pada petang Rabu selepas mengalami b4tuk yang tervk dan kekurangan oksigen dalam badan akibat j4ngkitan C0v1d-19.

Pada Jumaat malam acara bacaan Yassin secara maya akan diadakan yang diketuai oleh Ustaz Haji Ahmad Salahuddin Harun dan turut di sertai Al Fadhil, Datuk Dr. Haji Mohd Fadzillah Kamsah dan rakan selebriti yang lain bagi mendoakan agar urusan Siti Sarah yang kini sedang bertarvng di unit r4watan papi (ICU) dipermudahkan.

Sarah dan Shuib sekeluarga disahkan C0vid-19 sejak 25 Julai lalu.

Tonton video:

 

Sumber: mStar, Harian Metro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.