(Video) ‘Kita Pulang Kampung Dulu Ya’- Lambaian Terakhir Penumpang Pesawat Sriwijaya Air Sebelum Terhemp4s

Keluarga Luar Negara Viral

Semalam, media melaporkan tentang sebuah pesawat komersial Sriwijaya Air, yang terhemps selepas berlepas dari  Lapangan Terbang Soekarno Hatta, Jakarta menuju ke Pontianak. Menerusi laporan, pesawat jenis Boeing 737-500 itu membawa 62 penumpang dan anak kapal.

Namun, salah seorang mngsa nahas yang dikenali sebagai Ratihwindania, sempat memuat naik beberapa Instastory di laman Instagramnya sebelum na.has itu terjadi.

Instastory terakhir

 

Menerusi dua Instastory tersebut, wanita itu begitu ‘teruja’ melambain ahli keluarganya yang lain sebelum berangkat bersama pesawat tersebut. Tambahan pula, keluarganya dilihat ramai yang datang dan menunggu sehingga dia berlepas.

Siapa sangka dua Instastory itu, memberi gambaran dia akan pergi buat selamanya.

Byebye keluarge semue.. Kita pulang kampung dulu yaaa. Da da daa!

Difahamkan, mereka ketika itu dalam perjalanan ingin pulang ke kampung. Seramai lima orang daripada keluarga itu, menjadi mngsa nahas pesawat terhemp4s.

Senarai nama penuh mngsa

Terbaru, Pasukan Tindakan Kecemasan melaporkan sudah menemukan ceb1san may.at semasa operasi mencari dan menyelamat dijalankan di lokasi pesawat Sriwijaya Air terhemp4s di perairan Kepulauan Seribu.

Terdahulu, pesawat tersebut dilaporkan hilang dari radar selepas berlepas dari Lapangan Terbang Soekarno Hatta. Pesawat tersebut berlepas pada jam  2.36 petang waktu Indonesia Barat, dan dijadualkan tiba di Pontianak, jam 3.15 jam waktu Indonesia Timur (4.15 waktu Indonesia Barat).

Terkini: (Foto) Ceb1san B4ngkai, Myat Penumpang Sriwijaya Air Akhirnya Ditemui

Ins1den sebuah pesawat komersial Sriwijaya Air, yang terhemp4s selepas berlepas dari Lapangan Terbang Soekarno Hatta, Jakarta menuju ke Pontianak mendapat perhatian dunia. Difahamkan, sehingga kini operasi mencari bangkai pesawat itu masih giat dijalankan oleh pihak berkuasa Indonesia.

Ceb1san ditemui

Proses mencari pesawat tersebut masih giat dijalankan, hasil pencarian tersebut skuad pencarian berjaya menemui beberapa bahagian komponen daripada pesawat itu.

Sebahagian daripada ceb1san b4ngkai pesawat Sriwijaya Air, dilaporkan berjaya tiba di pelabuhan Jakarta.

Tidak berakhir di situ, pihak berkuasa turut menjumpai ceb1san anggota dan pakaian mangsa nahat pesawat itu.

Dalam ins1den tersebut, pesawat jenis Boeing 737-500 itu membawa 62 penumpang dan anak kapal. Menerusi laporan terkini,  Pasukan Tindakan Kecem4san melaporkan sudah menemukan ceb1san myat semasa operasi mencari dan menyel4mat dijalankan di lokasi pesawat Sriwijaya Air terhemp4s di perairan Kepulauan Seribu.

 

Sumber: Ratihwindania, Ohbulan, Twitter

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.