(Video) 5 Tahun Tunggu Zuriat, Suami ‘Blur’ Tak Tahu Baca “Pregnancy Test“ Tiba2 Menangis Bila Tahu Bakal Jadi Ayah

Foto: Siakap Keli

Menimang zuriat pertama di pangkuan sendiri adalah impian paling agung bagi setiap pasangan suami isteri yang baru berkahwin.

Seperti yang kita maklum, zuriat ini rezeki. Kadang-kadang ada pasangan yang Allah beri awal, ada juga yang dilewatkan. Semuanya adalah takdir.

Bagi yang menanti bertahun-tahun lamanya, agak svkar untuk digambarkan perasaan mereka apabila tiba masanya si isteri disahkan meng4ndung.

Namun apa yang berlaku dalam video ini sangat menyentvh hati, di mana setelah lima tahun berusaha dan menunggu, akhirnya Allah menghadiahkan cahaya mata pertama buat pasangan ini.

Lebih mervntun hati, si suami kelihatan ‘blur’ dan tidak tahu apa-apa yang terjadi, sehinggalah si isteri memaklumkan bahawa dirinya ham1l.

Akhirnya berjur4ilah air mata yang gugur di pipi sang suami. Saksikan detik manis yang dialami dan dikongsi oleh warganet Neng Lisnawati di bawah ini.

@nenglisnawati666

#pejuanggarisdua #foryoupage

♬ original sound – _jamesadam_ – _jamesadam_

Merujuk kepada hantaran video yang terdahulu, Lisnawati memaklumkan bahawa mereka sudah banyak kali menjalani ujian keham1lan.

Malah suaminya juga pernah membuat ujian sp3rma bagi mengenal pasti keadaan ‘kes1hatan’ benih tersebut.

Tidak kurang juga, suaminya dulu yang merupakan seorang perokok dimaklumkan telah berhenti daripada tab1at tersebut semata-mata demi menjaga kes1hatan dan ikhtiar untuk benihnya subur.

@nenglisnawati666

Balas @annaprily

♬ original sound – _jamesadam_ – _jamesadam_

Turut terharu dengan ‘kejayaan’ mereka berdua, ramai warganet menzahirkan rasa bersyukur atas rezeki yang diberikan Allah SWT ini.

Rata-rata mereka mengucapkan tahniah kerana berkat penantian lebih lima tahun dengan penuh s4bar, akhirnya d0a mereka termakbul juga.

Ada yang mend0akan agar si anak tersebut bakal menjadi insan yang soleh atau solehah kelak.

 

Sumber: Tiktok Neng Lisnawati, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf