“Suami Saya Seorang Muslim Yang Baik, Dia Tidak Akan Buat Begini..”- Rihana Tampil Bersuara Pertahankan Haknya.

Media beberapa hari lalu melaporkan kemvrkaan Istana Kelantan terhadap tindakan bekas isteri Sultan Muhammad V, Rihana Oksana Gorbatenko yang membuat kenyataan anak yang baru dilahirkannya bakal menjadi putera mahkota Kelantan.

Susulan itu, surat pengesahan percerraian pasangan terbabit turut tersebar di laman sosial. Sumber akhbar New Straits Times memaklumkan percerraian itu disahkan pada 1 Julai lalu, setelah difailkan pada 22 Jun.

Namun, sekian lama mendiamkan diri, Rihana tampil mempertahankan hak beliau kerana sering di pr0vok oleh pihak media.

Selepas membuka akaun Instagramnya sendiri, Rihana Petra atau nama asalnya Oksana Voevodina sering berkongsi coretan mengenai kisah kehidupannya. Bahasa yang digunakan cukup jelas dan mudah difahami oleh pengikutnya.

Ramai memberikan kata semangat kepada beliau

Jika sebelum ini beliau pernah berkongsi mengenai detik pertemuan dengan Sultan Kelantan Sultan Muhammad V, terbaru Rihana berkongsi sedikit tentang rahsia peribadinya yang belum pernah didedahkan sebelum ini.

Pada tahun 2017, Rihana berpindah ke Kuala Lumpur dan selepas setahun kemudian dia bernikah dengan Sultan Muhammad V  pada bulan Jun 2018.  Dengan mengambil masa selama 5 bulan untuk membuat persiapan, pada 23 November 2018, majlis perkahwinan berlangsung dengan gilang-gemilang berkonsepkan gabungan tradisi Melayu dan Rusia di Dewan Barvikha di Moscow.

Sebenarnya, Rihana berkongsi perihal dirinya kepada pengikutnya bersempena hari kelahiran beliau pada hari ini 10 Julai 2019. Semoga Rihana dan keluarga barunya dipanjangkan umur dan dimurahkan rezek serta dikurniakan kebahagiaan dunia dan akhirat. Amin..

 

sumber : IG Rihanna / Colotehsaje

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf