“Cikgu camp4k murid diberhent1kan s3rta mert4”- Bapa s4lah seorang murid tampil cerita sebenar

NTIZEN dig3sa mengh3ntikan kec4man terhadap pengetu4 dan pihak tad1ka kerana mereka tidak bers4lah dalam hal ini.

Tad1ka yang terletak di Jalan Kebvn, Shah Alam itu tvlar hari ini selepas satu video kanak-kanak dian1aya guru ketika sesi pembelajaran tvlar di media sosial.

Bapa kepada s4lah seorang kanak-kanak di tad1ka itu telah menghvbungi pengetu4 bagi mendapatkan penjel4san mengenai kejad1an tersebut.

Menurut Sheikh Al-Fariq, dia dimaklumkan yang guru prakt1kal itu telah dikenakan t1ndakan berh3nti kerja dengan s3rta-m3rta dan tidak dibenarkan hadir ke tad1ka lagi.

Pihak tad1ka juga telah membuat lap0ran polis berhvbung kejad1an tersebut agar si4satan l4njut dapat dijalankan.

Pengetu4 tad1ka juga dikatakan selalu memberi peringatan kepada semua guru tetap mahupun prakt1kal supaya meng4wal em0si semasa meng4jar s3rta tidak mengambil t1ndakan melvlv terhadap anak murid.

“Saya amat mengh0rmati pengetu4 sekolah tersebut kerana beliau amat berded1kasi terhadap anak murid beliau dan beliau juga sangat aktif dalam memaklumkan perkembangan setiap pelajar di sekolah tersebut.

“Memang tidak w4jar apa yang dilakukan oleh individu tersebut. Kerana set1tik n1la habis semua cikgu mendapat temp1asnya termasuk pihak sekolah,” katanya.

Difahamkan, tad1ka tersebut sudah ber0perasi selama 30 tahun dan ini kali pertama kejad1an seumpama itu berlaku.

Guru tad1ka c4mpak anak murid diberh3ntikan s3rta-m3rta

Berikutan t1ndakan seorang guru tad1ka yang dikec4m ntizen selepas videonya menc4mpakkan seorang anak murid tvlar di media sosial, pihak tad1ka telah mengambil t1ndakan sew4jarnya dan akan memberh3ntikan guru terbabit s3rta-m3rta selain membuat laporan polis supaya si4satan dapat dijalankan.

Perkara itu dimaklumkan oleh bapa kepada s4lah seorang murid di tad1ka itu, sebentar tadi.

Sementara itu, hasil pemerh4tian di Facebook tad1ka yang terletak di Jalan Kebun itu, ianya masih diser.4ng ntizen dengan k0men-k0men kec4man terhadap guru terbabit.

Video cikgu tad1ka angk4t dan c4mpak anak murid buat ntizen ger4m

TERDAHULU, heb0h apabila video seorang wanita dipercayai guru tad1ka menc4mpak seorang anak murid ketika sesi pembelajaran tvlar di media sosial hari ini.

Video berdurasi 10 saat yang dimvatnaik di  Facebook My Kuala Langat itu mem4parkan wanita berkenaan meng4ngkat kanak-kanak itu sebelum menc4mpakkannya ke l4ntai sambil diperhatikan rakan-rakannya yang lain.

Menurut sumber, kejad1an tersebut dikatakan berlaku di sebuah tad1ka swasta di Jalan Kebun, Klang.

Video tersebut menerima pelbagai resp0n daripada ntizen yang rata-rata ger4m dengan perbuatan guru terbabit.

Seorang ntizen yang juga seorang guru berkata, t1ndakan menc4mpakkan murid tersebut adalah s4lah dan boleh menced3rakannya.

“Kalau anak sy yang kena macam ini, saya cari cikgu ini. Saya pun cikgu jugak tapi bukan macam ini caranya nak ajar murid-murid. Apatah lagi anak-anak kecil macam ini,” ujar Intan Maria Mahmood.

Seorang lagi n3tizen meminta ibu bapa kanak-kanak itu membuat lap0ran polis agar kes tersebut dapat disi4sat dengan sebaik-baiknya.

Tonton video:

 

Sumber: Facebook, CC

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf