“Takkan hari-hari aku nak nangis tunjuk sedih..”- Luahan Isteri Abam Setelah Lama Berdiam Diri.

 

Pemergian arwah dikatakan khusnul khatimah dimana antara pemergian yang dicemburui. Ramai yang tidak tahu kebaikkan yang dibuat oleh arwah sehingga lah beliau pergi meninggalkan kita semua.

Abam meninggalkan seorang balu, Nor Hidayah serta seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey kini berusia lapan bulan.

Semenjak pemergian Abam, memang jarang kita nampak isteri beliau muncul atau beri apa apa kenyataan. Jika ada gambar, nampak tenang di wajah beliau tetapi dalam hati tiada siapa yang tahu.

Baru baru ini isteri kepada Abam telah meluahkan perasaan di laman facebook beliau.

Kematian suami memang berat bagiku, korang nampak ak senyum tapi dalam hati ak korang tahu ak sedih ke tidak ke so jgn nak pndai2 cakap ak xsedih dengan kematian suami!!!xkan hari2 ak nak menges nak tunjuk kat semua org yg ak ni sedih xpyh Allah tahu semuanya..

Sebak hati bila membaca kenyataan beliau. Sudah semestinya perasaan sedih itu ada tetapi beliau perlu kuat hadapi dugaan ini.

Diharapkan kepada isteri arwah Abam terus tabah dalam menghadapi dugaan dan sabar menempuhi hari-hari mendatang. Mulut tempayan kita boleh tutup, tapi ini mulut manusia memang akan ada sahaja kata-kata yang kurang enak akan didengar.

Komen-komen positif yang memberi semangat.

Sama-sama kita doakan yang baik-baik untuk arwah Abam dan semoga isteri arwah cekal dan abaikan kata-kata yang kurang enak didengar.

Al-fatihah (beserta bacaan)

Artikel oleh EE & RJ

Sumber: https://www.facebook.com/100000984969080/posts/2823632571012881/?d=n

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf