‘Lihatlah Betapa Tak Gunanya Bapa Kamu..’- Sempat Tengok Video P0rno, Lelaki Bn0h Anak & Isteri Hamil

Seorang bekas ejen hartanah di Singapura telah dijatvhi hvkuman m4ti mand4t0ri setelah didapati bers4lah membn0h isterinya yang sedang hamil enam bulan dan anak perempuannya berusia empat tahun pada 20 Januari 2017 yang lalu. Insiden kej4m itu berlaku di kediaman mereka yang terletak di flat Woodlands, Singapura.

Suspek bertengkar dengan isteri

Menurut laporan Malay Mail, pasangan ini telah berkahwin pada tahun 2009 dan ini merupakan perkahwinan kedua untuk Choong Pei Shan dan suspek, Teo Ghim Heng. Pada tahun 2015, Teo merupakan seorang ejen hartanah yang berjaya namun tidak lama selepas itu, pendapatannya semakin berkurang disebabkan pasaran harta tanah tidak stabil pada ketika itu.

Berikutan daripada itu, pada tahun 2016, Teo telah bertukar pekerjaannya sebagai penyelaras jualan. Tetapi kewangan mereka sekeluarga masih tidak stabil dan membuatkan Teo memilih untuk berjudi dan seterusnya terperangkap dengan hutang berjumlah hampir sekitar S $ 120,000 (RM366,989).

Hal ini menyebabkan Teo dan Choong sering bertengkar. Malah semasa pertengk4ran yang berlaku pada 18 Januari 2017, Teo telah mengungkit mengenai hubungan ‘luar biasa’ yang dilakukan oleh Choong pada tahun 2014 yang lalu. Sehinggakan Teo juga dikatakan seakan mengesyaki bahawa Zi Ning itu bukanlah anak kandungnya.

Konon buat perjanjian bn0h diri

Pada 20 Januari 2017 iaitu pada pagi hari kejadian, Teo dikatakan tidak menghantar Zi Ning ke sekolah disebabkan bayaran yuran sekolah anaknya itu tertunggak. Malah pada pagi itu juga, Choong dikatakan telah menjatvhkan maruah Teo sebagai seorang bapa di hadapan anaknya sendiri. Choong memberitahu Zi Ning bahawa Teo itu seorang bapa yang tidak berguna, ‘(Anak), lihatlah betapa tidak berguna ayahmu’. 

Disebabkan ungkapan itu, Teo tidak dapat menahan kemarahan dan telah mencekik Choong menggunakan tuala selama 15 minit sehingga isterinya itu meninggal dunia. Teo kemudian melakukan tindakan yang sama ke atas anak perempuannya yang sedang bermain dan menonton televisyen di dalam bilik. Teo memaklumkan dia sudah membuat perjanjian bn0h diri dengan isterinya itu. Tetapi segala-galanya terjawab selepas Teo sendiri mengaku membn0h dan mencekik anak dan isterinya itu.

Dalam perbicaraan sebelum ini, Teo mend4kwa dia juga ingin membn0h diri dengan berbaring di sebelah anak dan isterinya tetapi hasratnya itu tidak kesampaian kerana tidak tahan dengan kemarakan api yang sangat panas. Difahamkan, Teo juga telah berkali-kali mencuba untuk membn0h diri dengan cara menelan pil parasetamol  dan memotong pergelangan tangannya tetapi usahanya itu tidak berjaya.

Sempat tulis ‘nota’ bn0h diri

Di mahkamah, Teo mengaku telah menulis empat nota bn0h diri dan selama tujuh hari selepas pembn0han, Teo telah menghabiskan masanya dengan tinggal bersama m4yat dan menonton televisyen, Youtube dan p0rn0grafi  sebelum bertindak memb4kar kedua-dua m4ngsa di dalam bilik tidur. M4yat kedua-dua beranak yang telah hangvs itu hanya ditemui seminggu kemudian iaitu pada hari pertama sambutan perayaan Tahun Baru Cina.

Bercerita lanjut mengenai itu, Teo memaklumkan memandangkan pada ketika itu perayaan Tahun Baru Cina bakal menjelang, maka kebanyakan saudara mara dan ahli keluarga turut bertanya kepada Teo dan Choong mengapa mereka tidak datang berkumpul bersama-sama dengan ahli keluarga lain. Teo menggunakan telefon bimbit isterinya telah memberi pelbagai al4san dan berb0hong mengenai ketidakhadiran mereka sekeluarga.

Dia memaklumkan bahawa Choong mengalami sakit pervt dan perlu mendapatkan r4watan di hospital. Namun, pada hari pertama perayaan, abang Choong telah menghubungi pihak polis selepas terhidu satu bau ketika datang ke flat yang didiami Choong. Difahamkan, dia ke sana selepas kakaknya tidak menjawab panggilan telefon mahupun mesej serta tidak berkvnjung ke rumah keluarga pada malam perayaan.

Siap tukar gambar Facebook isteri lagi

Walaupun begitu, pihak pembel4an mend4kwa bahawa Teo mengalami mas4lah depresi yang sangat tervk. Tetapi d4kwaan itu telah dit0lak oleh hakim. Hal ini kerana, berdasarkan tingkah laku yang ditunjukkan oleh Teo seolah-olah dia tidak mengalami depr3si. Pakar psik1atri turut memaklumkan bahawa Teo berada dalam keadaan sedar dan tidak mengalami mas4lah depresi ketika melakukan perbuatan kej4m itu.

Malah sebelum ini, Teo juga didapati sering menghantar mesej cinta kepada isterinya dan melayari laman web p0rn0grafi sebanyak 132 sehari sebelum kejadian. Hal ini bertentangan dengan d4kwaan Teo yang mend4kwa dirinya sudah tidak m1nat dengan hubungan cinta dan s3ks.

Selain itu, Teo sentiasa menunjukkan mood yang p0sitif walaupun pada ketika itu dia sedang berhadapan dengan mas4lah kewangan. Malah, selepas pembn0han berlaku, Teo masih berani mengakses Facebook isterinya dan menukar gambar di Facebook seolah-olah ingin menunjukkan bahawa wanita itu masih hidup.

Berikutan daripada itu, pada 12 November 2020 yang lalu, hakim telah menjatvhkan hvkuman m4ti m4ndat0ri kepada Teo Ghim Heng kerana didapati bers4lah membn0h isteri yang sedang hamil enam bulan dan anak perempuannya berusia empat tahun. Walaupun begitu, peguam Encik Eugene Thuraisingam, Encik Suang Wijaya dan Encik Johannes Hadi akan mengemukakan rayvan terhadap sab1tan dan hvkuman yang dijatvhkan.

 

Sumber: Malay MailAsia OneMediacorp, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf