Pamer senj4ta api dengan k4psyen & emoji ‘bendera hitam’ TMJ jadi perhatian netzen

Tempatan

Umum sedia tahu bahawa Kerajaan Negeri Johor mempunyai pasukan tentera tersendiri yang digeIar Askar Timbalan Setia atau nama rasminya Askar Timbalan Setia Negeri Johor (JMF).

Jadi tidak ha1ranlah jika Tengku Mahkota Johor, Tuanku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ) kerap ada bersama pasukan tersebut berikutan JMF memang berkhidmat untuk negeri Johor.

Pamer senj4ta api

Dalam satu hantaran terbaru baginda di Instagram, TMJ telah memuat naik gambar beberapa Iaras senj4ta api dan juga pasukan JMF yang sedang mendengar penerangan mengenai sesuatu pelan seperti yang diperlihatkan di dalam gambar.

Kenapa ‘bendera hitam’ Tuanku?

Namun, apa yang menarik perhatian ramai adalah kapyen yang dit1nggalkan oleh baginda yang turut menyertakan ‘bendera hitam’ di hujung kata-kata “selalu bersedia.”

Beberapa w4rganet yang perasan dengan k4psyen tersebut telah men1nggalkan k0men diruangan Instagram baginda dengan bertanyakan hal tersebut. Ada juga yang membuat spekvlasi sendiri memandangkan ‘bendera hitam’ itu tidak dinyatakan sekali penerangannya.

Mungkin ada m4kna dengan ‘bendera hitam’

M4ntap Tuanku!

Walau bagaimanapun, setakat ini, TMJ masih belum menerangkan makna disebalik em0ji ‘bendera hitam’ yang dit1nggalkan diruangan k4psyen.

 

Sumber: Instagram hrhprincecrownofjohor, OMM (Nuha Kefli)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.