Turun 29KG Bukan Kerana Sakit , Penampilan Terbaru Enot Dari Chubby Menjadi Semakin Lawa & Bergaya.

Hiburan

PELAKON Enot atau nama sebenarnya Aliza Abdullah tampil dengan imej terkini yang lebih kurus berbanding sebelum. Dalam kemas kini terbaharu akaun Instagram Enot, pelakon itu memberitahu dia telah menurunkan berat badan sebanyak 29 kilogram.

Bagaimanapun, Enot meluahkan rasa kecewa apabila ada segelintir pihak yang membuat spekulasi penurunan berat badannya secara mendadak itu kerana peny4kit yang dideritainya sejak dua tahun lalu.

Oleh itu, Enot tampil menjelaskan keadaan dan punca sebenar dia kehilangan berat badan.“Sekali lagi saya nak tekankan di sini saya sudah sihat daripada s4kit dua tahun lepas.

“Alhamdulillah fasa itu sudah berakhir dan biarlah saya dan Allah sahaja yang tahu.“Sekarang saya mahu bangkit balik demi anak-anak saya. Cuma mereka ada dalam hidup saya jadi sokonglah saya untuk menjadi ceria seperti dahulu.

“Jadi, tolong jangan pandai-pandai cakap saya kurus sebab s4kit sebab yang hadap dan rasa adalah saya. Tolong jangan ungkit lagi,” tegas Enot.

Penjelasan Enot itu mendapat reaksi positif netizen yang mahu menjadikannya sebagai inspirasi untuk kurus.

“Dahulu ketika chubby nampak biasa-biasa saja. Sekarang, sudah kurus nampak lawa cantik semua ada,” tulis @ferrbulous.co.

Sebelum ini Enot dikenali dengan fizikal badan yang besar, namun kini pelakon itu telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 29 kilogram.

Pun begitu, Enot melahirkan rasa terkilan dengan sesetengah pihak yang mendakwa penurunan beratnya disebabkan peny4kit yang dialami sejak dua tahun lalu.Enot meminta mereka berhenti membangkitkan kisah silam kerana dia ingin memulakan kehidupan baru.

Sekali lagi saya nak tekankan di sini yang saya dah sihat. Saya s4kit dua tahun lepas. Alhamdulilah saya dah sembuh sepenuhnya, jadi janganlah cakap saya kurus kerana peny4kit dahulu. Itu seolah-olah mendoakan untuk saya s4kit kembali. Alhamdulillah fasa itu sudah berakhir dan biarlah saya dan Allah sahaja yang tahu. Sekarang saya mahu bangkit balik demi anak-anak saya. Cuma mereka ada dalam hidup saya jadi sokonglah saya untuk kembali ceria seperti dahulu.

Menerusi reaksi balas netizen, rata-rata mengagumi semangat Enot dan berazam menjadikannya sebagai inspirasi untuk tampil kurus.

 

sumber : viral gempak