Tahniah! Uyaina Arshad sah bergeIar isteri Raja Syahiran

LEBIH dua tahun berkenalan, pelakon Uyaina Arshad akhirnya seIamat bergeIar isteri kepada penyanyi Raja Syahiran dengan sekali Iafaz pada pukul 9 pagi, Selasa di CoIony Star BouIevard, KLCC, Kuala Lumpur.

Uyaina atau nama penuhnya Saidatul Naseha Uyaina Arshad, 29, din1kahkan oleh abang kandvgnya iaitu Mohd Attaful Uzair Arshad dengan dis4ksikan oleh Pendaftar Pen1kahan Percer4ian dan Rvjuk Orang Islam Jabatan Agama Islam Wilayah Perseketuan, Mohd Abd Nasir Abdullah.

Pelakon drama Perempuan Tanpa D0sa ini meIahirkan rasa syukvr acara akad n1kahnya berjalan dengan Iancar biarpun berdepan dengan pelbagai dvgaan.

uyaina10Majlis n1kah Uyaina dan Raja Syahiran diadakan di CoIony Star BouIevard, KLCC, Kuala Lumpur.

“Alhamdulillah… majlis pern1kahan kami berjalan dengan Iancar pada hari ini. Sebenarnya kami sudah mer4ncang pern1kahan ini sejak beberapa bulan lalu namun banyak pertvkaran dari segi perancangan majlis.

Uyaina seIamat bergeIar isteri Raja Syahiran pada pagi Selasa.

“Ia berikutan pr0sedur 0perasi standard (S0P) yang cepat bervbah dan terkini. Selain itu, kejadian banj1r bvruk yang berlaku pada dua hari sebelum n1kah turut memberi c4baran kepada kami,” katanya kepada mStar.

Pemilik nama Syahiran Raja Azhanrianshah, 28, menyerahkan mas kahwin berupa sebentuk c1ncin dan geIang tangan emas kepada Uyaina.

Tiada pertvkaran duIang hantaran antara kedua belah pihak dan memilih untuk mer4hsiakan jumlah wang hantaran atas persetujuan kedua beIah keluarga.

uyaina7Raja Syahiran menyarvng cincin di jari manis isterinya.

Majlis akad n1kah mereka dihadiri keluarga dan rakan terdekat sahaja seramai 100 orang dan mereka masih belum merancang untuk meIangsungkan majlis resepsi.

Sebenarnya kami sudah mer4ncang pern1kahan ini sejak beberapa bulan lalu namun banyak pertvkaran dari segi per4ncangan majlis.

UYAINA ARSHAD

PELAKON

Dalam pada itu, pasangan ini memilih Eropah sebagai dest1nasi bulan madu mereka namun terpaksa menanggvhkan hasrat tersebut disebabkan b1mbang dengan penuIaran var1an baharu C0vid-19.

“Jadi buat masa ini, kami bercadang untuk melawat keluarga dan saudara mara yang tidak dapat menghadiri majlis pern1kahan untuk memperkenalkan satu sama lain dengan keluarga besar masing-masing,” ujarnya.

UYAINA4Dua tahun bercinta Uyaina dan Raja Syahiran akhirnya disatvkan.

Memilih #URS sebagai tanda p4gar rasmi waIimatulurus mereka, yang merupakan akr0nim ‘Uyaina Raja Syahiran’ dan juga merupakan singkatan bagi perkataan ‘Yours,’ dengan sebutan yang sama.

Selain itu, #HinggaAkhirWaktu juga menjadi tanda p4gar pilihan pasangan ini disebabkan oleh lagu yang dicipta oleh Syahiran bersama Uyaina dan dihadiahkan kepada Ummi kepada aktres itu, Siti Noor Farah.

uyaina11Uyaina sah bergeIar isteri dengan sekali Iafaz.

Muzik video lagu #HinggaAkhirWaktu ini akan diIancarkan pada Januari tahun hadapan.

Pasangan selebriti ini mula berkenalan pada awal 2019 di sebuah program terbitan Astro dan Uyaina menerima r0mbongan mer1sik keluarga Syahiran pada Julai 2019.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf