“Valentine Haram la Svnd4l”- Promosi Sambutan Hari Kekasih, Cleopatra Ingin Sponsor “Tweet” Yang Bertuah.

Hiburan

Valentine day atau Hari kekasih sudah cukup sinonim dengan perayaan yang di raikan oleh pasangan kekasih terutamanya di Barat. Di sana perayaan ini di raikan dengan penuh romantik samaada di rumah ataupun direstoren ternama.

Namun di dalam budaya masyarakat terutamanya Islam ianya tidak disambut kerana satu perbuatan yang meniru kaum lain yang mendekatkan kepada penzinaan dan kemaksiatan.

Namun menerusi posting Twitter Cleopatra  yang sebelum ini pernah tular mengadakan pertemuan dengan Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan pernah di tuduh sebagai transgender membuka topik perbualan  hari kekasih

Beliau mengucapkan selamat hari kekasih dan turut mahu sponsor makan malam untuk pasangan yang paling banyak retweet dan like.

 

Ramai yang komen menyatakan sebagai seorang Islam, haram untuk menyambut hari Valentine ini.Dewasa ini kita lihat, budaya menyambut Hari Valentine ini semakin rancak dinormalisasikan dalam masyarakat kita umumnya dan kepada belia khususnya. Restoran-restoran dan pusat-pusat membeli belah pula semakin asyik mempromosikan perniagaan mereka dengan ‘menggulakan’ pelanggan terutamanya pasangan kekasih yang belum sah bernikah untuk bersama meraikan ‘hari keramat’ ini.

sumber : twiiter cleopatra