“Kalau S4kit Sangat Saya Urut Sendiri,”- Zamani Slam Ded4h Keadaan Dia Skrg, Mohon Bntuan B40

Penyanyi popular, Zamani, 50, yang mengalami masalah sk0liosis atau tulang belakang melengkung terpaksa menghentikan r4watan peny4kit itu buat sementara berikutan k0s rawatan yang tinggi.

Zamani yang pendapatannya turut terjej4s berikutan penul4ran C0vid-19 dan pelaksanaan Perintah K4walan Pergerakan (PKP) berkata, untuk beberapa sesi rawatan mengvrut dia perlu mengeluarkan kos di antara RM300 hingga RM400.

“Buat masa ini saya berhenti dulu. Namun, kalau rasa sakiit sangat saya buat urutan sendiri seperti yang diajarkan.

“Hidup memang ada fasa-fasanya dan kita kena lalui apa yang berlaku sekarang,” katanya kepada Harian Metro.

Image result for zamani sakit

Penyanyi kumpulan Slam ini mengakui kehidupannya agak terkesan dan hanya berbelanja untuk perkara yang perlu saja.

Zamani tanpa berseliindung turut mengakui membuat perm0honan bantuan untuk golongan B40 seperti yang ditawarkan kerajaan.

“Apa nak dim4lvk4n kerana artis juga perlvk4n pendapatan. Pada saya tiada s4lahnya perkara ini. Tidak ada apa yang hendak dim4lvk4n kerana semua orang terkesan sekarang. Semata-mata nak elak m4lu, tapi hidup susah pun tak guna juga.

“Apapun, terpulang kepada cara masing-masing dan saya tak m4lu untuk mengakui perkara ini. Lagipun saya dah pernah rasa susah dulu,” katanya.

Zamani berkata, dia juga merancang memohon menyertai Program Hiburan Dari Rumah (HDR) dengan bayaran sebanyak RM5,000 menerusi Pakej Rangsangan Industri Kreatif Malaysia (Prisma).

“Dah ada peluang pasti saya tak nak ketinggalan untuk ambil. Kita pun tak boleh buat apa-apa dan ini peluang untuk cari pendapatan. Rasanya benda ini bagus untuk golongan penyanyi dan pemuzik,” katanya.

Zamani berkata, dalam masa sama tidak berpeluk tubuh mengharapkan bantuan semata-mata kerana tetap berusaha mencari rezeki untuk keluarganya

Pada 26 Februari ini dia akan beraksi di konsert virtual anjuran Boss Production Pte Ltd dari Singapura.

“Selain itu, saya juga keluarkan syampu jenama Salju yang dipasarkan menerusi platform ilike_global dan akan turut dijual di Shopee selepas ini.

Ini termasuk buku Hitam Putih Sebuah Autobiografi yang mengisahkan kehidupan saya juga dikeluarkan dan dijual menerusi platform kru2u.originals,” katanya.

Menurutnya, kedua-dua projek ini dihasilkan oleh KRU dan buku berharga RM39.90 itu dicetak sebanyak 300 naskhah untuk edisi pertama.

Dia juga bersyukur kerana setakat ini buku itu menerima sambutan menggalakkan.

“Sekarang kami dalam proses menerbitkan audio untuk bacaan buku ini. Mereka yang malas membaca atau tiada masa untuk membaca boleh mendengarnya dalam format itu pula.

“Saya buat semua ini tapi hasilnya belum nampak. Ketika PKP saya kena buat pelbagai kerja. Kalau ada rezeki Allah nak bagi, jadilah. Kalau tidak, kita hanya perlu mencuba dan selebihnya serahkan kepada Allah,” katanya. – CARI

 

Sumber : HarianMetro, TTK

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf