” Pelik..kalau tiktok tak apa pulak post”- Emma Menyindir, Kongsi Video Solat Pula Selepas Gambar Bersama Suami Di Kritik.

Pelakon popular Emma Maembong meluahkan rasa hairan dengan sikap segelintir netizen yang suka mempertikaikan tindakan sesetengah pihak yang berkongsi hal mengenai amalan kebajikan dan keagamaan di media sosial. Menurut Emma, 28, tiada salahnya sekiranya seseorang individu itu berkongsi mengenai amalan baik yang dilakukan di media sosial kerana ia secara tidak langsung dapat menggalakkan orang ramai […]

Continue Reading

“Kalau dah fail cer4i tu sila tinggalkan rumah agam dato..”- Individu Minta Datin Shahida Keluar Rumah Bunglo.

Hari ini kita dikejutkan dengan satu berita khabar angin bahawa Datin Shahida isteri kepada usahawan berjaya merangkap selebriti media sosial Dato Aliff Syukri telah minta cer4i.Datin Shahida yang baru sahaja menyambut hari kelahirannya yang ke 35 baru baru ini di salah sebuah pusat anak yatim nampak semakin happy dan bahagia di samping anak anak. Datin […]

Continue Reading

“Safety first walaupun family.. “- Prihatin Si Ayah ‘Sembur’ Sanit1zer Dekat Anak Yang Baru Balik Kerja.

Sebelum perintah kawalan pergerakan diumumkan oleh kerajaan pada beberapa hari lepas, rakyat Malaysia masih lagi perlu bekerja seperti biasa. Ramai yang membawa hand sanitizer sendiri untuk mengelakkan jangkitan Cov1di9. Kali ini admin nak kongsikan satu video seorang ayah yang menyembur sanitizing spray pada anak perempuannya yang dipercayai baru sahaja pulang dari tempat kerja, lapor Sinar […]

Continue Reading

“Stay sana je buat ape balik..”- Pulang Dari Australia, Liyana Jasmay Janji Kuarantin Diri.

Menerusi Instagram, Liyana Jasmay memaklumkan bahawa dia dan pelakon Intan Ladyana telah pun tiba di Malaysia awal pagi semalam selepas bercuti dan menjalani penggambaran di Australia. Menurut Liyana, mereka sepatutnya pulang pada 23 Mac ini tetapi terpaksa memendekkan masa penggambaran untuk pulang lebih baik susulan bermulanya Perintah Kawalan Pergerakan di Malaysia pada 18 Mac. Dalam pada itu, Liyana berkata […]

Continue Reading

“Ternganga mamat depan tapau 10 bag tisu, banyaknyer jubvr di rumah”- Datuk LCW kongsi Cerita ‘Panic Buying’.

Agak marah hero badminton negara, Datuk Lee Chong Wei tentang perangai segelintir rakyat Malaysia yang kurang prihatin dengan orang lain. Perkara tersebut dikongsi beliau di Instagram miliknya. “Dua hari lepas, ada khabar angin restr1ction order berkenaan coron1virvs ni. So Mew Choo pun suruh pergi beli apa yang patut untuk 2 minggu ni. “Wife add maths […]

Continue Reading

“Balik rumah sekarang! produksi takde kepala hot4k ke?”- Amy Search Berang, Nabila Masih ‘Shooting’ Waktu Perintah Berkurung.

Pelakon Nabila Huda yang masih terbabit dengan penggambaran bersama sebuah produksi di Kelantan mencetvskan perasaan kur4ng sen4ng semua pihak. Malah, bapanya sendiri Amy Search terkejut apabila anak perempuannya itu masih dikehendaki bekerja biarpun kerajaan telah mengumumkan Per1ntah Kaw4lan Perg3rakan bermula semalam. “Working! Go home now! Ini mana punya production house! Tak ada kep4la ot4k ker? […]

Continue Reading

“Lepas bisik di telinga baru mata tertutup rapat”- Amyza Aznan Kongsi Saat Bertemu Maya Buat Kali Terakhir.

Semalam, industri hiburan dikejutkan dengan khabar berita yang menyedihkan yang mana penyanyi yang popular menerusi lagu Matahari, Maya atau juga dikenali sebagai Mya Ruslee telah meningg4l dunia di Hospital Sungai Buloh. Kans3r Tahap Empat Mya atau nama sebenarnya, Myanaliza Ruslee, 44 telah menghembvskan nafas terakhir jam 4 petang semalam selepas sekian lama bertarung dengan s4kit k4nser yang […]

Continue Reading

“Sebak tengok wife & 5 anaknya positif CV19..”- Ebit Lew Kongsi Kisah Sedih Keluarga Peserta Tabligh Yang Meningg4l Dunia

Semalam, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah melaporkan 2 kes kem4tian ekoran wabak Covid-19. Kedua-dua kes tersebut membabitkan dua orang lelaki berusia 34 tahun dan 60 tahun. Menerusi Facebook Ustaz Ebit Lew, dia berkongsi satu kisah sedih di mana dia sempat membuat panggilan video bersama isteri arwah Muhammad Yusof Bin Haron yang mati syahid disebabkan wabak tersebut. Sedihnya! Sebak menangis baru lepas […]

Continue Reading

“Setakat ustaz muka macam jenama electric singer..”- Sajat Hin4 Wajah Ustaz Abu Syafiq, Bakal Di S4man 1 Billion.

Isu Nursajatt menunaikan Umrah dengan berpakaian wanita lengkap pernah mendapat perhatian masyarakat awal tahun ini. Beberapa ulama terkenal turut membahaskan isu berkenaan. Antara yang lantang menegur tindakan Sajatt adalah Ustaz Abu Syafiq Abu Asy’ary. Beliau turut mendakwa, bahawa cara ibadah yang ditunjukkan Sajat dengan sengaja memakai telekung bukan sahaja tidak sah, malah mengundang |aknat A||ah […]

Continue Reading

“Makan kongsi talam & tidur dalam khemah yang sesak..”- Peserta Dedah Suasana Perhimpunan Tabligh Masjid Sri Petaling.

KUALA LUMPUR: Para jemaah tidur dalam khemah-khemah yang sesak di luar masjid berkubah emas, bangun sebelum fajar menyinsing untuk duduk dalam barisan sejadah yang dibentangkan di dewan utama. Pada masa itu, kor0navirvus berjangki1t tanpa disedari. Perhimpunan orang Islam itu yang diadakan pada penghujung bulan lepas di sebuah kompleks masjid yang luas di Sri Petaling, Kuala […]

Continue Reading