“Korang Ada 24 Jam, 10 Minit Pun Tak Boleh Spend Untuk Ngaji.”- Tegas Ajar Staf Mengaji, Cara Rosyam Nor Dipuji Warganet

Aktor serba boleh dan juga usahawan ini sememangnya cukup dikagumi ramai baik dalam lakonan mahupun di luar bidang seni. Terbaru, pemilik syarikat penerbitan Suhan Movies ini berkongsi sebuah video menerusi akaun YouTube. Dalam Video tersebut menunjukkan Rosyam Nor atau nama sebenar Datuk Mohamed Noor bin Shamsuddin sedang mengajar pekerjanya mengaji iqra. Apa yang menarik perhatian […]

Continue Reading

Pilunya.. Bapa Angkat Beritahu Apa Jadi Masa Bertemu Dgn Ayah Tlri & Keluarga Kandvng Adik Amir

MELAKA TENGAH: “Kalau boleh biarlah j.enazah Adik dik.ebumikan di tempat dia dibesarkan di rumah kami, namun jika takdlr Allah sebaliknya, kami hanya keluarga angkat dan terpaksalah redha.” Itu luahan bapa angkat kepada kanak-kanak yang dipanggil Adik yang did.akwa l.emas dalam tong dan dipercayai did.era oleh ibu kandung dan bapa tirlnya dalam kejadlan di Taman Krubong Jaya, […]

Continue Reading

“Dia berkahwin lelaki tua, family tak suka..”- Individu K0ngsi Cerita Mengenali Ibu Kandung Arwh Amir

Tular seorang individu membuat satu hantaran di laman FB menceritakan kisah beliau mengenali  Zuraida Atan iaitu ibu kandung atau svsp3k dalam k3s kemtian adik Amir. Imbau – 2017 Aku dalam perjalanan ke ofic, di Rumah Media MITC. Awal pagi itu mataku tertancap pada seorang wanita muda dengan sebelah tangan memangku bayi dalam dukungan, seorang anak […]

Continue Reading

(Video) Foto Terakhir Adik Amir Yg Diambil Jiran Buat Ntizen Seb4k. Apa Yg Ditenungkan Arwh Kita Tak Tahu..

Perasaan sayang terhadap anak kandung, anak tiri mahupun anak angkat seolah-olah tiada bezanya bagi seorang ibu. Bagi wanita ini, kenyataan yang harus diterima apabila terp4ksa berp1sah dengan anak angkat terlalu per1t untuk diungkapkan. Apatah lagi anak angkat tersebut dipelihara sejak b4yi lagi sehingga usianya hampir menjangkau enam tahun. Tiada daya upayanya untuk mengh4lang hak mvtlak […]

Continue Reading

Terkini: (Video) Keluarga Angkat Adik Amir Mahu Tvntut Bawa Jen4zah Pulang Kebvmi Di Rawang

Berita kem4tian seorang kanak-kanak lelaki m4ut dipercayai did3ra ibu kandung dan bapa tirinya di rumah di Taman Krubong Jaya semalam mengejvtkan ramai orang. Lebih mervntun jiwa apabila mengetahui m4ngsa, Zubaidi Amir Qusyairi Abd Malek, 7 yang ditemukan lem4s di dalam di dalam t0ng air di rumah dengan beberapa kesan keced3raan di badan sebenarnya merupakan kanak-kanak […]

Continue Reading

Cikgu ni hanya berbasikal, kereta kena tarik dan suami hilang kerja kerana str0k

Kisah seorang guru yang sgt menyedihkan apabila semuanya terpaksa dilakukan sorang diri… Ketika mentari senja sedang berlabuh, aku dan teman2 tgh berkemas utk menutupi peniagaan ikan kami..terlihat seorang wanita sedang mengayuh basikal dan menggalas bag seperti bag sekolah… Sering kali kami lihat wanita ini kayuh basikal, kadang kala bawa anak kecil…pernah ketika hujan pun dia […]

Continue Reading

“Sy jaga Amir dari kecil seperti anak sendiri, tak pernah rasa beb4n”- Ibu Angkat

Kuala Lumpur: “Bukan tak (tidak) boleh terima tetapi sed1h seandainya kemat1annya disebabkan kekej4man manusia,” kata Norlida Hassan, ibu angkat Zubaidi Amir Qusyairi Abd Malek, 7, yang dilap0rkan mninggal dunia semalam dipercayai akibat did3ra. Norlida, 48, yang menetap di Rawang, Selangor mengakui terkejvt dengan pemergian Zubaidi Amir Qusyairi atau mesra dipanggil Amir kerana berlaku dengan tiba-tiba […]

Continue Reading

Dika Akhirnya Bersuara Slepas Isu Cvrang ‘Dgn Izin Allah’ Dpt Perhatian Menteri Agama

Kenyataan daripada seorang influencer pasal isv cvrang ‘dengan izin Allah’ nampaknya semakin menjadi bualan h4ngat biarpun Andika sendiri telah tampiil memberikan penjel4san. Rata-rata daripada mereka tldak bersetuju dengan ulasan ‘pakar m0tivasi’ tersebut kerana mempergvnakan agama dalam melakukan kemvngkaran. Namun begitu, netiizen masih m4rah dengan kenyataannya sehinggakan Pegawai Hal Ehwal Islam, Majlis Agama Islam, Ustaz Muhammad Fahmi Rusli sendiri berpendapat […]

Continue Reading

Bukan Calang2.. Ini Identiti Sebenar Datuk Seri Yang Parking HeIikopter Depan Rumah. Ada Cerita Disebalik Rupanya….

Selalu kita dengar kes perseIisihan faham antara jiran kerana kes parking kereta depan rumah sehingga mengnggu jiran-jiran yang lain, tapi tahun 2021 nampaknya rakyat Malaysia semakin maju kerana perg4duhan melibatkan parking sebuah heIikopter pula. Semalam, tular vdeo dua lelaki bertngkar di hadapan sebuah rumah di Puchong, di sini, dipercayai berkait langsung dengan heIikopter yang diparkir […]

Continue Reading

Ng3ri.. Tiga m4ut n4has treler muatan simen hemp4p lori

BATU PAHAT – Tiga m4ut dalam satu kem4langan menger1kan melibatkan sebuah lori dan sebuah treler di hadapan stesen minyak Petronas di Jalan Kluang-Batu Pahat di sini pada Jumaat. Dalam kejadian pada jam 6.28 pagi, lori seberat tiga tan dengan muatan peralatan bengkel bertembvng dengan sebuah treler yang membawa muatan simen. Bomba berusaha mengeluarkan tiga m4ngsa […]

Continue Reading