Ibu jatvh s4kit, Achey sedia jual motor tampung k0s raw4tan – “Memang rasa raIat dah Iaburkan duit simpanan untuk bisnes”

Foto: mStar

SELEPAS pem3rgian arw4h bapa pada 19 Mac lalu, pelakon dan pelawak Achey diuji sekali lagi apabila ibunya, Ngaisah Hassan mengalami mas4lah kesihatan yang menyebabkan berat badan turun mendadak sebanyak 20 kilogram.

Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah, berkata selepas menjalani pemeriksaan doktor mengesahkan ibunya meng1dap peny4kit kenc1ng m4nis selain berdepan dengan masalah dalaman.

Selepas menjalani beberapa pemeriksaan, terdapat masalah antara saluran hempedu dan pankreas dan kini ibunya dir4wat di KPJ Johor Specialist h0sp1tal.

Achey harap semua orang mendoakan ibunya.

“Dua bulan selepas arw4h abah men1ngg4l, dia ada mengalami angin dekat ulu hati dan sejak akhir-akhir ini berat badannya turun mendadak sehingga hampir 20 kilogram.

“Melihat keadaannya itu, saya bawa mak jumpa pakar melakukan pemeriksaan. Tiba-tiba doktor sahkan dia ada kenc1ng manis dan ujian dar4h pun menunjukkan ada masalah dalaman.

“Bila scan, ada masalah antara saluran hempedu dan saluran pankreas tapi doktor tak dapat nak sahkan. Sekarang mak di KPJ Johor Bahru untuk menjalani pemeriksaan selanjutnya. Sebab di KPJ sahaja ada pakar untuk masalah itu.

“Ini kali pertama mak naik ambu.lan dan saya pun teman dia sekali. Mak berusia 73 tahun dan sekiranya ada pembed4han besar, ia agak risiko tinggi untuk dirinya,” kata Achey kepada mStar.

Kebetulan saya memang dekat Johor hampir tiga bulan sebab saya uruskan perniagaan.

ACHEY

PELAWAK

Sebelum ini, Achey memuat naik foto dia bersama ibunya di sebuah h0sp1tal dengan kapsyen dia sanggup menggadaikan hartanya demi merawat insan tercinta.

arw4h bapa Achey iaitu Hamzah Salam, 80, menghem.buskan nafas ter4khir di h0sp1tal Segamat, Johor pada 19 Mac lalu.

Dalam pada itu, ahli kumpulan Bocey ini memberitahu dia sanggup menggadaikan harta yang ada demi memberikan raw4tan yang terbaik buat ibunya yang berusia 73 tahun.

Achey yang sudah hampir tiga bulan berada di kampung halamannya Segamat, Johor berasa ralat kerana sudah menggunakan duit simpanan untuk beberapa perniagaan.

Achey bersyukur ada isteri yang sentiasa memberi sokongan.

“Kita sebagai anak, apa saja harta yang ada kita akan cuba cairkan untuk rawatan dia. Mungkin ini cara untuk kita berbakti untuk dia. Kebetulan saya memang dekat Johor hampir tiga bulan sebab saya uruskan perniagaan.

“Yang agak merung.singkan saya ketika ini adalah duit simpanan saya sudah laburkan sedikit untuk perniagaan. Tapi duit simpanan untuk raw4tan sekarang masih ada.

“Memang rasa amat ralat la… kalau saya tahu jadi macam ini, saya akan simpan duit itu. Kalau selepas ini nampak saya post nak jual motosikal ke, get ready la. Saya akan jual untuk perbelanjaan raw4tan selanjutnya.

“Kita tak tahu mungkin ujian akan datang selepas kejayaan. Nak buat macam mana, kena reda. Adik-beradik dan isteri juga banyak membantu,” ujarnya.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.