Der1ta knser 0tak, bayi 4 bulan ini hanya ada tempoh enam bulan lagi untuk hidup

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang mem1kul. Begitulah perumpamaan yang boleh menggambarkan keper1tan yang dit4nggung oleh pasangan ini dalam menerima hakikat yang telah ditentukan oleh Allah.

Ammar, anak yang berusia empat bulan, dilahirkan s1hat dan c0mel rupa-rupanya hanya berb4ki h4yat enam bulan sahaja dari sekarang.

Hati ibu ayah mana yang tidak remvk setelah dit1mpa dengan uj1an yang sangat berat ini.

Belum h1lang rasa sed1h dan terkejvt mereka ketika Amar disahkan menghadapi Mal1gnant Rabdh0id Tum0r lima hari lalu, doktor pula memberitahu Ammar mempunyai satu lagi knser iaitu knser 0tak setelah melakukan ujian CT Scan pada Khamis.


Dr nasihat bawa Ammar pulang ke rumah dan cipta kenangan..

Menerusi perk0ngsian oleh Puan Fakhira Aqila, dua knser yang dihidapi oleh anak kesayangannya itu tidak berkait antara satu sama lain tetapi t4kdir Allah kebetulan terjadi pada waktu yang sama.

Lebih melvluhkan hati, tiada r4watan perubatan yang boleh dilakukan untuk mer4wat Ammar dan doktor menasihatkan supaya Ammar dibawa pulang ke rumah bersama keluarga.

Mereka hanya mempunyai masa enam bulan sahaja lagi untuk melvangkan masa dan menc1pta kenangan bersama Ammar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ira A. (@ieraaqila)

Suami men4ngis sepenuh hati bila kami mengetahui berita ini..

Doktor pelvk dan minta maaf berulang kali kerana tidak mampu melakukan apa-apa..

Dengan da kami seluruh rakyat Malaysia, semoga ada keaja1ban untuk Ammar, membesarlah dengan s1hat dan diangkat segala kesak1tannya. Semoga ibu ayah Ammar diberikan ket4bahan setingginya dalam uj1an yang maha hebat ini.

Bagi sesiapa yang ingin menyalurkan bantuan untuk meringankan beban mereka sekeluarga, boleh berbuat demikian menerusi akaun 114209635409 (Maybank – Fakhira Aqila).

 

Sumber: Instagram ieraaqila, CC

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.