(Video) “S0mbongnya.. tak macam Ebit Lew”- Agamawan Ini Di SeIar, S0mbong Beri Bantuan, Menjatvhkan Maru4h Penerima

Tular satu video seorang agamawan yang dilihat memberi ‘cer4mah’ sebelum memberi bantuan kepada goIongan yang memerlukan.

Apa yang dipert1kaikan adalah cara individu tersebut yang menilai penerima bantuan  dengan mengatakan ‘tidak solat’ dengan hanya melihat svsuk mereka.

Penceramah di Y0utube Ustaz Syihabudin Ahmad mengkr1tik t1ndakan agamawan tersebut yang seolah memandang rendah penerima bantuan tersebut malah lebih di lihat memaIukan mereka dengan soalan-soalan mengenai agama.

Agamawan tersebut di lihat seakan memperIekehkan penerima bantuan dengan menyatakan mereka tidak solat serta memaIukan penerima bantuan dengan soalan-soalan yang menjatvhkan marvah mereka.

Tidak lebih dari itu Agamawan itu juga memb4nggakan diri dengan menyatakan anaknya sorang tahfiz dan ada yang pernah mengerjakan haji sehingga 2 kali

Rata-rata ntizen tidak berpuas hati dan membandingkan sikap lembut ustaz Ebit Lew dalam menyampaikan d4kwah kepada goIongan yang sus4h.

T0nton video:

Kalau dia cakap lembut, takde masalah…

Ibarat langit dengan bumi dengan pendekatan Ebit Lew..

Cara dia boleh menggur1s hati sesama Muslim..

Ya Allah kau jauhkan kami dari sifat s0mbong..

 

Sumber: Yovtube Ustaz Syihabudin

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.