“Saya harap dan mend0akan syurga buatnya”- Sel4mat terima bvah pinggang, luahan Along Eyzendy buat isteri undang seb4k

Pelakon Along Eyzendy yang mengh1dap sak1t bvah pinggang kr0nik sel4mat menerima sebelah bvah pinggang daripada isterinya, Hamidah Mohd. Yatim di Hospital Selayang, kelmarin.

Menurut laporan Harian Metro, pelakon berusia 42 tahun itu melvahkan rasa terh4ru atas peng0rbanan isterinya yang disifatkan tidak mampu untuk memb4las jasa wanita tersebut.

“Saya memang tak dapat nak b4las jasa dia. Saya harap dan mend0akan syurga buatnya.

“Semalam baru saya dikelvarkan dari unit r4watan rapi (ICU). Mungkin saya akan dit4han selama dua minggu dan isteri keluar awal sikit. Alhamdulillah, keadaan kami berdua stabil,” katanya.

Along atau nama penuhnya Mohd Eyzendy Mohd Aziz berkata, keinginan isterinya yang berusia 37 tahun itu untuk menderm4kan bvah pinggang bermula ketika menemaninya menjalani pemeriksaan doktor.

“Doktor beritahu cara untuk pulihkan bvah pinggang sepenuhnya ialah menerusi pemindahan bvah pinggang. Dari situlah isteri kata dengan doktor, dia berminat nak buat.

“Mulanya saya terkejvt juga. Dia cakap buat uj1an dulu untuk tengok keserasian. Dia nak dermakan bvah pinggang kanan.

“Setahun juga kami ambil masa untuk buat pemeriksaan untuk tengok hasil. Kebetulan d4rah kami sama jenis AB. Alhamdulillah isteri pun sihat tiada apa-apa penyak1t,” ujarnya.

Isteri Along Eyzendy Sanggup Derm4kan Bvah Pinggang Buat Suami

Sampai mati saya tak dapat balas jasa isteri' - Kosmo Digital

TERDAHULU, Umum mengetahui sebelum ini pelakon Along Eyzendy, memaklumkan dirinya mengh1dap sak1t bvah pinggang kr0nik. Malah, Along berkata bvah pinggangnya rosak dan hanya 19 peratus berfvngsi.

Terbaru, menerusi satu entri di Facebook, Along berkata dia berada di Hospital Selayang sejak lima hari lalu untuk menjalani pembed4han menerima bvah pinggang baru yang diderm4kan oleh isterinya, Hamidah Mohd. Yatim.

Along turut memberitahu dia dan isteri akan menjalani pembed4han pagi ini serta mengharapkan d0a daripada orang ramai agar pembed4han berjalan dengan lancar.

Kata pelakon berusia 42 tahun itu, isterinya kelihatan lebih tenang berbanding dia kerana pernah menjalani pembed4han melah1rkan anak sebanyak tiga kali sebelum ini.

Di akhir perk0ngsian itu, Along turut melvahkan rasa syukur tidak terhingga kerana dikurniakan isteri yang setia dan sanggup berk0rban dengan menderm4kan sebelah bvah pinggangnya.

“Isteri lebih kuat lebih cek4l Dan lebih positif. Kalau tak dia tidak akan ambil keputusan yang sangat besar dengan menderm4kan sebelah bvah pinggangnya pada aku. Suatu keputusan yang belum tentu semua orang mampu untuk melakukannya. Termasuk aku.

“Aku sangat bertuah Alhamdullilah… M0hon kalian doakan kesel4matan kami berdua menghadapi ujian ini,” tulisnya.

 

Sumber: Harian Metro (Ridzuan Abdul Rahman), OMM, Rotikaya

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf