“Gigi tak reti duduk diam yer”- Ameng ditvduh ‘k4cip’ ketika nyanyi Iive, sanggup buat uji4n air kenc1ng

Ameng menghiburkan peminat menerusi konsert virtual di Facebook AVOL sepanjang tempoh PKP 3.0. Foto: mStar

PENYANYI Ameng ber4ng apabila ditvduh mengambil b4rang terIarang ketika sedang membuat persembahan siaran langsung menerusi laman Facebook Artiste V0ice of Legend (AVOL) pada petang Sabtu.

Susulan itu, Ameng atau nama sebenarnya, Wan Aminuddin Wan Ismail, 52, membuat laporan terhadap dua individu yang meninggalkan k0men f1tnah itu di Balai Polis Danau Kota, Setapak, Kuala Lumpur pada pagi Ahad.

“Saya dah pun buat laporan polis dan menvntut dua individu tersebut untuk buat perm0honan maaf secara terbuka kepada saya dalam tempoh 24 jam… kalau datang berjumpa dengan saya lagi bagus, baru gentleman, ini cakap belakang-belakang.”

Masa saya tengah buat persembahan l1ve, mereka boleh k0men kata yang saya kembali men4gih, sampai cakap saya nampak macam kac1p dalam video itu.

“Lepas mereka cakap macam itu, saya tengok views video pun dah menvrun… secara tidak langsung ia menjej4skan pendapatan saya yang mengharapkan pada views penonton untuk konsert tersebut,” katanya ketika dihubungi mStar.

Ameng buat laporan polis di Balai Polis Danau Kota pada pagi Ahad.

Terdahulu, dua individu menulis k0men berb4ur f1tnah dengan menvduh perlakuan Ameng mengetip gigi ketika sedang menyanyi seolah-olah sedang mengambil d.d4h.

“Gigi tak reti dvduk diam ya, takkan cas balik?”

“Dah agak mesti ada yang perasan, begitu juga saya tapi bersangkan baik jela eh. Kita bek4s mesti tahu kan, ”tulis ntizen berkenaan.

Masa saya tengah buat persembahan l1ve, mereka boleh k0men kata yang saya kembali menag1h, sampai cakap saya nampak macam kac1p dalam video itu.

AMENG

VOKALIS KUMPULAN SPRING

Dalam pada itu, Ameng menyifatkan tvduhan itu keterIaluan kerana sebagai seorang b4nduan pastinya isu ini amat sens1tif memandangkan dia sudah 12 tahun bersih daripada naj1s tersebut.

“Sudah 12 tahun saya berhenti ambil d.d4h, rokok pun dah berhenti sejak dulu. Kalau dia tak percaya, saya boleh ambil ur1ne test, buktikan!

Ameng sudah 12 tahun bersih daripada penag1han.

“Bukan senang saya berjvang nak dapatkan kembali kepercayaan peminat selepas empat tahun keluar penj4ra sebab kita ini bek4s bandvan.

“Kalau niat dia nak bergvrau tapi ia beri kesan yang sangat besar kepada saya,” katanya.

Ameng Spring gembira peminat ‘tr4nsfer’ RM1, syukur masih ada rezeki – “Walaupun sikit saya rasa dihargai”

Ameng yang merupakan vokalis kumpulan popular 90-an Spring terlibat dalam Konsert Maya RM1 yang menghimpunkan ramai penyanyi popular era sama menghiburkan peminat menerusi konsert secara virtual.

”Kehidupan saya berubah apabila menyertai AVOL. Selalunya waktu pagi tu termenung sahaja tak buat apa-apa, tetapi sekarang dah ada benda yang kena buat seperti mengiklankan program ini di Instagram.

“Program ini telah mengubah hidup dan buat saya kembali ceria, ”

Bercerita mengenai pendapatannya menerusi persembahan secara virtual itu, Ameng berkata dia berjaya memperoleh kutipan mencec4h RM2, 000.

“Rasanya dalam satu hari tu boleh dapat sampai RM2, 000 lebih, tetapi bukan saya seorang sahaja yang dapat jumlah sebegitu.

“Dalam enam orang artis ni, boleh dikatakan jumlah collection kami hampir sama, svmbangan yang paling tinggi saya pernah dapat ialah RM500, ” katanya.

Selain Ameng, turut terlibat dalam konsert tersebut ialah Fredo, Hasnul dan Jatt Ali.

Untuk rekod, Ameng pernah dipenj4ra lapan tahun dan dikenakan 10 kali seb4tan oleh Mahk4mah Sesyen Melaka pada 12 April 2011 kerana kesaIahan penyalahgunaan.

Penyanyi yang popular dengan lagu Sampai Hati dan Sejati itu kemudiannya dibeb4skan pada 14 Jun 2016 selepas lima tahun berada dalam penj4ra kerana rek0d berkelakuan baik.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.