Polis si4sat d4kwaan anggota tentera m4ut dipercayai dibvli, der4..

Seorang anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) mninggal dunia selepas dipercayai terjvn dari tingk4t tiga bangunan di sebuah kem tentera di Batu Pahat pada 29 Ogos lalu.

Menurut laporan Harian Metro, Timbalan Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Superintendan Muhammad Izzudin Rungai berkata m4ngsa mengalami keced3raan par4h di kep4la dan dir4wat di Wad Unit Raw4tan R4pi (ICU) di Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI).

Bagaimanapun, polis dimaklumkan bahawa m4ngsa mninggal dunia di Wad ICU hospital tersebut pada 2.30 petang semalam.

Menurut Muhammad Izzudin lagi, urusan bed4h si4sat akan dijalankan hari ini bagi mengenal pasti pvnca kemat1an m4ngsa selain si4satan daripada semua aspek.

“Si4satan juga bagi mendapatkan kesahihan d4kwaan anggota keluarga yang memaklumkan m4ngsa berkemungkinan dibvli dan did3ra ketika di dalam kem sebelum kej4dian,” katanya.

Selain itu, terdapat juga sebuah posting tular di Facebook dipercayai dimuat naik oleh rakan anggota tentera tersebut yang mem0hon pihak berkuasa menyi4sat kes ini dengan seadil-adilnya.

“Sehari selepas itu kira-kira 3 pagi, m4ngsa dimasukkan ke HSNI dalam keadaan k0ma dan ced3ra par4h akibat jatvh dari tingkat tiga bangunan kira-kira 12 tengah malam.

“Pada 6 September, kira-kira 2.30 petang kami menerima berita daripada ahli keluarga beliau, arw4h pergi mninggalkan kami.

“Kami sebagai sahabat beliau dan keluarga, mengharapkan pihak berku4sa menyi4sat kes ini dengan seadil-adilnya tanpa kompr0mi dengan mana-mana pihak,” katanya.

Posting yang tular

Memetik laporan Kosmo pula, m4ngsa yang berasal daripada Bandar Baru Putra, Ipoh itu bertindak sedemikian akibat tidak t4han kena bvli.

Akibat tidak t4han kena bvli? – Kosmo

 

Sumber : Harian Metro (Essa Abu Yamin) , Adin Rashid , Kosmo (Mohamad Fahd Rahmat), OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf