Pandai ‘s0rok’ perut, dalam diam Yana Samsudin h4mil 8 bulan – “Aisy Mateen tak cembvru pun”

Pelakon Yana Samsudin bakal menyambut kel4hiran bayi keduanya tidak lama lagi selepas disahkan h4mil lapan bulan. Berita gembira itu dikongsikan suaminya yang juga pelakon Fadzil Zahari dalam satu entri yang dimuat naik di Instagram miliknya. Alhamdulillah… sempena hari Jumaat yang mulia ni abang nak share & ucapkan happy birthday to my lovely wife @yanasamsudin terima kasih […]

Continue Reading

“Bapa n4fi ini anaknya”- Ada Kesan P4rut, Lvka Di Muka, Polis & Penduduk Cari W4ris Kanak-Kanak Ini

Menerusi laman Komuniti Sri Kembangan, Balakong,Taming Jaya, Alam Damai, Cheras Jaya, seorang individu mencari penjaga kepada seorang kanak-kanak lelaki berumur dalam linkungan 2-3 tahun. Kanak-kanak itu turut ditemui dalam keadaan terb4ring di kawasan loji Taman Juara Jaya, Kajang Selangor. Ditemui dalam keadaan berp4rut   Ketika dijumpai kanak-kanak tersebut dijumpai dalam berpakaian lengkap putih dan tidak memakai […]

Continue Reading

Ingatkan Puri Buah!, Nenek Tak Sengaja Suap Cucu Dengan Hand Sanitizer

Penggunaan cecair pemb4smi kum4n kini dijadikan sebagai norma baharu dalam mengekang penvlaran w4bak Covid-19. Namun, penggunaan cecair ini telah disalah guna oleh seorang nenek di Manitoba, Canada. Teixiera, bertindak menyuap cucunya Logan, dengan cecair pemb4smi kum4n ini kerana bungkusan cecair pemb4smi kum4n tersebut mirip dengan bungkusan makanan yang lain. Mirip bungkusan makanan Foto:The Sun UK […]

Continue Reading

(Video) Detik ‘Pemergian’ Mulia Lelaki Dijemput Aj4l Dipercayai Ketika Sedang Mengaji

Semua orang ingin mninggal dunia dengan pengakhiran yang baik atau husnul khatimah. Menurut Mufti Wilayah Persekutuan, antara tanda husnul khatimah ialah mninggal dalam keadaan melahirkan anak, m4ti pada hari atau malam Jumaat, jenazah berpeluh dahi dan mninggal dunia ketika sedang melakukan amal soleh. Baru-baru ini, tular sebuah video menunjukkan seorang lelaki dipercayai daripada Palestin yang […]

Continue Reading

Bek4s Kekasih PU Riz Ded4h Hubungan 5 Tahun Berakhir Kerana Orang Ketiga

Bek4s kekasih Pencetus Ummah (PU) Rizz iaitu Amal Syahmina tampil memuat naik satu kenyataan selepas menerima pelbagai kec4man susulan tindakannya mempertikaikan tindakan seorang selebriti yang dig0sipkan dengan pend4kwah muda itu. Menurut Amal, dia mengakui bahawa apa yang dilakukannya itu merupakan satu kesil4pannya sendiri dan dia tidak sewajarnya menjatuhkan hukum terhadap seseorang yang cubah perbaiki diri […]

Continue Reading

“Adik, meh rasa..”- Sentiasa senyum dan selalu puji roti buatan isteri, pakcik berjaya tarik pelanggan

Pelbagai cara kita boleh peroleh untuk mencari pendapatan. Namun, Antaranya adalah dengan melakukan perniagaan tidak kira sama ada perniagaan tersebut besar atau pun secara kecil-kecilan. Cara berkomunikasi dengan pelanggan juga amat penting bagi menarik mereka membeli produk yang dijual. Jual roti di RNR Menerusi perkongsian video di Twitter, seorang pengguna Twitter dikenali Aisya J telah […]

Continue Reading

“Kasut Ni Pvnca Aku Tak Cukup Nafas Pagi Tadi”, Lelaki ‘Gugup’, Isteri Jumpa Kasut Wanita Dalam Kereta & Akhirnya ‘Misteri’ Terjawab

Encik-encik suami kalau bawa kereta, lepas tu isteri terjumpa kasut perempuan lain kat bawah kerusi, agak-agak apa perasaan waktu tu? Tipulah kalau tak gementar. Masa itulah dahi mula berpeluh, mulut menggigil nak cakap perkara sebenar. Nak jujur, takut makan diri. Nak berhelah, takkan dapat lari ke mana. Orang wanita memang hebat dalam menyiasat sampai ke […]

Continue Reading

M4ngsa Terakhir Kes Keracvnan Karb0n M0noksida Sudah Sedarkan Dari K0ma

BUKIT MERTAJAM: Selepas seminggu menerima raw4tan akhirnya m4ngsa terakhir keracvnan karb0n m0noksida, Nor Aqilah Mohd Safwan, 21 dilaporkan sudah sedarkan diri dari k0ma. Difahamkan, alat b4ntuan pernafasan yang digunakan Nor Aqilah turut dicabvt pasukan perub4tan apabila pes4kit berada dalam keadaan stabil. SHAFEE ABD SAMAD Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad, […]

Continue Reading

(Video) Pvtus Kep4la L4nggar Lori Ais

Seorang warganegara Bangladesh, terlibat dalam sebuah kem4langan trag1s yang terjadi di Permatang Rawa, Pulau Pinang. Ketika kej4dian, m4ngsa sedang menunggang sebuah motosikal  sebelum bertembvng dengan sebuah lori dan kereta. Dilenyek lori   . . Foto: Penang Kini Menerusi video lima saat itu, penunggang motosikal dikatakan dil4nggar sebuah kereta berwarna merah sebelum h1lang kaw4lan dan memasuki jalan […]

Continue Reading