“Terima kasih oh Tuhan ku! Aku s4yu!,”- Isteri Awie Selamat L4hirkan Cahaya Mata Lelaki

Hiburan Keluarga Viral

Penyanyi dan pelakon Datuk Awie mengesahkan isterinya Datin Sharifah Ladyana Syed Samsuddin sel4mat mel4hirkan b4yi lelaki pada petang Isnin lalu.

Awie ketika dihubungi Gempak memberitahu isteri dan puteranya itu berada dalam keadaan baik dan sihat.

“Alhamdulillah, terima kasih di atas d0a semua. Ibu dan b4yi kedua-duanya sihat. Terima kasih sekali lagi kepada yang telah memberikan ucapan tahniah dan sel4mat,” jawabnya ringkas.

Terdahulu Awie berkongsi berita gembira mengenai kel4hiran anak keenamnya itu menerusi laman sosial Facebook.

“Segala puji-pujian buatMu, Kau m4kbulkan hajatku, hari ini 6 petang bertemu, oh 9 bulan ku tunggu, Syukur keduanya sihat selalu. Bahagia ku dengan kehadiran mu, menambah seri didalam Istana ku, Terima kasih oh Tuhan ku! Aku s4yu!,” tulisnya.

Di ruangan komen, rata-rata pengikut mengucapkan tahniah dan mendoakan isteri dan bayi berada dalam keadaan sihat.

Awie 53, dan Sharifah Ladyana Syed Samsuddin, 34, mendirikan rumah tangga pada Oktober 2016.

Dalam pada itu Awie turut mengucapkan syukur filem pertama syarikatnya Rumah Produksi Merah berjudul 10 Tips Tipu Bini diterima ramai.

“Rezeki berganda awal tahun. Dua-dua ‘baby’ saya l4hir pada bulan Januari 2021. Semoga rezeki saya terus di permudahkan Allah SWT, Insha-Allah.

“Sesungguhnya percaturan Allah SWT itu sangat hebat,” katanya.

“M4lu Orang Ingat Atuk Nanti..”- Awie Siapkan Diri Tim4ng Anak Di Usia 52 Tahun

Terdahulu, penyanyi datuk Awie berkata dia mula menitikberatkan mengenai kes1hatan diri sebagai persediaan men1mang cahaya mata keenam yang dijangka l4hir pada Januari depan.

Awie atau nama sebenar Ahmad Azhar Othman berharap dia dikvrniakan kes1hatan yang baik bagi memastikan dirinya mampu membesarkan anak kecil itu meskipun usianya kini sudah mencec4h 52 tahun.

Awie Siapkan Diri Timang Anak Di Usia 52 Tahun -"Malu Orang Ingat Atuk Nanti.." 2

“Syvkurlah dalam umur ini saya dikvrniakan cahaya mata yang saya anggap sebagai anvgerah dan rezeki tak terh1ngga serta t1ada band1ngannya.

“Apa yang perlu saya lakukan sekarang adalah menjaga kes1hatan saya supaya bila saya hantar anak pergi sekolah, budak-budak ni tak ingat saya datuk dia… itu paling penting, nanti orang tanya tu atuk kau ke? M4lu nanti!” katanya kepada mStar.

Awie ditemui semasa sidang media filem 10 Tips Tipu Bini yang diadakan di MaTIC, Kuala Lumpur pada Selasa.

Barisan pelakon filem 10 Tips Tipu Bini yang akan ditayangkan di Astro First bermula 7 Januari tahun depan.

Awie Siapkan Diri Timang Anak Di Usia 52 Tahun -"Malu Orang Ingat Atuk Nanti.." 3

Awie Siapkan Diri Timang Anak Di Usia 52 Tahun -"Malu Orang Ingat Atuk Nanti.." 4

Pada 12 November lalu, vokalis kumpulan Wings ini berkongsi berita gembira memaklumkan isterinya iaitu Datin Sharifah Ladyana Syed Samsuddin, 33, sudah h4mil tujuh bulan.

Dalam pada itu, Awie memberitahu dia kini mementingkan penjagaan pemakanan bagi memastikan tubuhnya sentiasa s1hat dan kekal berten4ga.

Paling penting jaga pemakanan kerana isteri pun masih muda, dapat anak kec1l lagi… jadi kena nampak sealiran la!

AWIE

PENYANYI

“Ini salah satu c4baran bila nak ada anak kecil, saya banyak ps1ko diri untuk jadi p0sitif. Saya kena jaga kes1hatan, kena sentiasa berhati-hati dan kuatkan sem4ngat untuk kekal f1t.

“Paling penting jaga pemakanan kerana isteri pun masih muda, dapat anak kecil lagi… jadi kena nampak sealiran la! Nanti kalau kita sak1t dah svsahkan isteri pula, jadi saya anggap inilah antara c4baran hidup, ” ujarnya.

Awie bahagia bersama isteri dan anak-anak.

Awie Siapkan Diri Timang Anak Di Usia 52 Tahun -"Malu Orang Ingat Atuk Nanti.." 5

Awie Siapkan Diri Timang Anak Di Usia 52 Tahun -"Malu Orang Ingat Atuk Nanti.." 6

Awie Siapkan Diri Timang Anak Di Usia 52 Tahun -"Malu Orang Ingat Atuk Nanti.." 7

Awie Siapkan Diri Timang Anak Di Usia 52 Tahun -"Malu Orang Ingat Atuk Nanti.." 8

Sering teman isteri buat check-up kes1hatan k4ndungan

K0ngsinya lagi, keadaan isterinya dan k4ndungan berada dalam keadaan baik dan s1hat-s1hat sahaja. Terdahulu menerusi perkongsian di Instgram, pelakon filem ‘Zombi Kampung Pisang’ ini dilihat sering menemani isterinya membuat pem3riksaan rutin ibu h4mil di sebuah pusat perubatan swasta di ibu kota.

Awie dan Sharifah Ladyana mendirikan rumah tangga pada 7 Oktober 2016 di S0ngkhla, Thailand dan ini merupakan cahaya mata pertama hasil perk4hwinan mereka.

Sebelum itu, Awie pernah berk4hwin dengan penyanyi dan pelakon Arni Nazira pada tahun 1998 dan dikvrniakan dua orang anak iaitu Puteri Aleeya Antasha, 19, dan Puteri Aleefa Antasha, 17.

Selepas perk4hwinan mereka g4gal, Awie bernik4h pula dengan Rozana Misbun yang juga merupakan adik kepada pelakon Haliza Misbun pada tahun 2006.

Awie dan Rozana memiliki tiga orang anak hasil daripada perk4hwinan mereka, iaitu Putra Ahmad Merrah, 11, Putra Ahmad Rezzki, 10, dan Puteri Qasseh Antasha, 8.

 

Sumber: Astro Awani, mStar, Instagram ladyana_alqudree,

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.