Sengaja B4tuk Ke Arah Pemandu Uber & Cubaan R0mpak, Influencer ‘Malaysia King’ Berdepan Hvkuman Ber4t

Sekumpulan remaja wanita dan individu yang dikenali sebagai ‘Malaysia King’ telah dit4han pihak polis Amerika Syarikat dan bakal menghadapi hvkuman ber4t kerana t1ndakan melep4skan b4tuk dengan sengaja ke arah pemandu E-hailling.

Memetik laporan Lad Bible, kejadian tersebut dipercayai berlaku di dalam sebuah kenderaan pada 7 Mac di Bayview, San Francisco.

Berg4duh mulut dengan pemandu

Sebuah video dari rakaman CCTV kenderaan tersebut viral di media sosial memaparkan sekumpulan remaja wanita berg4duh mulut dengan pemandu itu sebelum s4lah seorang daripada mereka b4tuk dengan sengaja ke arah pemandu lelaki berkenaan.

Pemandu E-hailing tersebut segera memberhentikan kenderaan apabila menyedari bahawa s4lah seorang penumpang tidak memakai pelitup muka. Kata pemandu tersebut, dia tidak dapat meneruskan perjalanan kecuali mereka memakai pelitup muka.

Pertel1ngkahan berlaku dan s4lah seorang penumpang bert1ndak mencuri telefon bimbit pemandu itu. Bagaimanapun, pemandu tersebut berjaya dapatkan telefon bimbitnya kembali. Salah seorang daripada mereka bert1ndak menyembur lada ke arah pemandu sebelum bert1ndak keluar dari kenderaan tersebut.

Dit4han pihak polis

Susulan itu, mereka telah dit4han oleh pihak polis dan ditvduh melakukan ser4ngan dengan bahan k1mia k4ustik, bateri, k0nspirasi. Mereka juga did4kwa mel4nggar undang-undang kes1hatan dan kesel4matan negara.

Manakala salah satu rakannya iaitu Arna Kimiai turut dit4han dan bakal menghadapi tvduhan r0mpakan tahap pertama, bateri dan k0nspirasi untuk melakukan kej4hatan ke atas pemandu berkenaan.

Mereka boleh dikenakan hvkuman penj4ra satu tahun atau denda sebanyak $10,000 jika didapati bers4lah.

Hukuman untuk k0nspirasi melakukan jnayah akan dikenakan d3nda selama setahun dan kes4lahan mel4nggar undang-undang kes1hatan California bakal membawa sejumlah d3nda.

Tonton Rakaman video

 

Sumber: Lad Bible, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf