“Balik rumah sekarang! produksi takde kepala hot4k ke?”- Amy Search Berang, Nabila Masih ‘Shooting’ Waktu Perintah Berkurung.

Hiburan

Pelakon Nabila Huda yang masih terbabit dengan penggambaran bersama sebuah produksi di Kelantan mencetvskan perasaan kur4ng sen4ng semua pihak.

Malah, bapanya sendiri Amy Search terkejut apabila anak perempuannya itu masih dikehendaki bekerja biarpun kerajaan telah mengumumkan Per1ntah Kaw4lan Perg3rakan bermula semalam.

“Working! Go home now! Ini mana punya production house! Tak ada kep4la ot4k ker?

Terdahulu pelakon wanita itu memuat naik fotonya menjamu selera berbekalkan semangkuk mi segera di sebuah bilik hotel di Kelantan.

“Tengok semua post Day 1 #lockd0wn menu, here goes mine while i’m in Kelantan.

“Still working, away from home, kena stay hotel, paling perit nak terima tak ada dapur nak masak.

“Pastu teringin gila nak makan maggi ketam dari beberapa hari lepas, tapi kata ‘esok’ pergi tapi ‘esok’ dah tutup.
“End up.. Ini je mist3ri jam 12 ku. Nok kelik! Homesick doh! I miss my kitchen, my nasi, suami, anak, kucing, family,” tulis Nabila.

Susulan ar4han bapanya, Nabila mendapatkan kebenaran dari pihak produksi untuk pulang ke kediamannya untuk bersama keluarga.

“Sudah bercakap dengan pengurus produksi, tak dapat nak cakap dengan penerbit pun.

“Tak apa, Abil dah packing dan balik KL sekarang. Jangan bimbang papa ku sayang, janji Abil akan pulang dengan selamat,” tambahnya.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan kerajaan memutuskan untuk melaksanakan Per1ntah Kaw4lan Perger4kan, mulai Rabu (18 Mac) hingga 31 Mac 2020, di seluruh negara.

Beliau berkata, perintah kawalan selama 14 hari itu dibuat mengikut Akta Penc3gahan dan Peng4walan Peny4kit Berj4ngkit 1988 dan Akta Polis 1967.

Katanya, per1ntah kawalan pergerakan ini membabitkan pertamanya larangan menyeluruh pergerakan dan perhimpunan ramai di seluruh negara termasuk aktiviti keagamaan, sukan,

sumber : gempak