(Video) “Dah kena cekvp”- Lelaki suap b4yi 5 bulan dengan ar4k dit4han

Semasa Tempatan

Bayan Lepas: Polis men4han lelaki berusia 19 tahun bagi membantu sias4tan berhvbung video tuIar mengenai t1ndakan memberi minuman ker4s kepada b4yi di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Barat Daya Superintendan Kamarul Rizal Jenal berkata, suspek dit4han di sekitar Teluk Bahang, pada jam 1.30 petang.

Katanya, sias4tan mendapati lelaki berkenaan mempunyai 14 rek0d jnayah Iampau.

“Dia juga adalah orang dalam peng4wasan polis (OPP) di kawasan berkenaan.

“Svspek akan dibawa ke Mahk4mah Majistret Balik Pulau esok bagi perm0honan rem4n untuk membantu sias4tan,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Kes disi4sat mengikut S3ksyen 31(1)(a) Akta K4nak-K4nak dan S3ksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.

Kamarul Rizal berkata, m4ngsa berusia sembilan bulan kini berada dalam keadaan sihat namun dibawa ke hospital bagi pemeriksaan lanjut.

“Kejadian itu didapati berlaku pada Mac lalu di rumah sewa svspek di Kampung Telok Awak, Teluk Bahang.

“Video berkenaan dipercayai dir4kam rakan svspek dan ketika itu b4yi lelaki berkenaan baru berusia lima bulan,” katanya lagi.

Polis sias4t kes b4yi diberi m1num ar4k

Polis siasat kes bayi diberi minum arak

TERDAHULU, Polis sudah menerima laporan berhvbung rakaman video menvnjukkan seorang b4yi diberi minuman alk0.hol yang tular di media sosial, hari ini.

Difahamkan, kejadian terbabit berlaku di sebuah flat di Teluk Bahang, di sini.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Kamarul Rizal Jenal, berkata pihaknya sedang menjalankan sias4tan berhvbung laporan ins1den itu.

“Kita sudah terima laporan berhvbung kejadian itu. Sias4tan sedang dijalankan termasuk mengesan svspek terbabit,” katanya kepada media, di sini, hari ini.

Sementara itu, Ketua Pergerakan Anti Ar4k Murah, David Marshel menggesa polis mengambil t1ndakan sewajarnya ke atas individu yang memberikan minuman ker4s kepada b4yi terbabit.

Katanya, perbuatan itu harus dihentikan dan b4yi terbabit juga perlu dijauhkan daripada lelaki yang tidak tanggungjawab berkenaan.

“Laporan sudah dibuat supaya polis menjalankan sias4tan dan mengambil t1ndakan sewajarnya mengikut pervntukan undang-undang.

“Kita harap Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyar4kat juga dapat mengambil t1ndakan segera bagi memeriksa dan membuat uj1an d4rah terhadap b4yi itu bagi memastikan m4ngsa tidak terded4h dengan kandungan alk.0h0I,” katanya.

Terdahulu tular satu r4kaman video berdurasi 30 saat menunjukkan seorang lelaki memberikan minuman ker4s kepada seorang b4yi yang men1mbulkan kec4man orang ramai.

Turut kedengaran di dalam video itu suara wanita yang bertvtur dalam bahasa Tamil.

 

Sumber: K! ONLINE, Facebook

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.