“Saya pvasa lah!” – Bell Ngasri ‘OK’ je dikaitkan dengan g3ng plastik h1tam

Setiap kali menyambut bulan Ramadan, pasti mvncul gel4ran g3ng plastik h1tam di media sosial yang sinonim dengan pelakon dan pelawak Bell Ngasri.

Menurut laporan Utusan Online, bagaimanapun pelakon berusia 40 tahun itu tidak mengambil hati apabila dijadikan bahan jen4ka hasil watak Barkoba dan Ngasri menerusi drama 16 dan 17 Pvasa.

Bell atau nama sebenarnya Nasrizal @ Ngasrizal Ngasri berkata, dia menyifatkan watak berkenaan masih diingati penonton sekali gus membuktikan lakonannya diterima baik.

“Walaupun asal bulan Ramadan ada sahaja yang menjadikan wajah saya sebagai jenaka g3ng plastik h1tam, tapi saya okey sahaja, tak ada mas4lah pun tentang itu.

“Bagi saya, watak itu berjayalah, orang suka. Kalau ada yang cakap saya tak pvasa, itu Barkoba atau Ngasri lah. Saya masih berpvasa ya!,” katanya.

Selain itu, Bell turut mended4hkan bahawa sesi penggambaran drama 16 Pvasa enam tahun lalu sebenarnya telah dijayakan pada bulan pvasa.

“Cuba tengok betul-betul, saya makan ke tidak dalam babak-babak yang dipert0ntonkan dalam drama itu? Saya tak makan sebab waktu itu saya berpvasa.

“Saya sebenarnya tak sangka walaupun drama itu sudah lama, tetapi naskhah Mamat Khalid ini ada kel0mpok peminatnya tersendiri. Tak sangka juga dapat perhatian sebab saya ini buat sahaja kerja sebagai pelakon.

“Kalau nampak macam betul tak pvasa itu, maknanya saya berjayalah buat penonton percaya dengan hasil kerja saya,” ujarnya.

Dalam pada itu, Bell juga teruja dengan reaksi peminat dan penonton menerusi naskhah baharu Mamat Khalid yang berjudul 18 Pvasa Di Kampong Pisang akan bersiaran pada 15 April ini di saluran Astro First.

“Ia merupakan gabungan 17 Pvasa dan drama bersiri Kampung Pisang. Seronok sebab saya dapat bekerjasama dengan kawan-kawan lama dalam industri.

“Macam Aziz M Osman dan Uncle Dewa Sapri, semua itu orang lama yang semasa kecil, saya tengok mereka di kaca tv. Dapat bekerjasama, memang peluang yang baik buat saya,” katanya.

18 Pvasa Ar4han Mamat Khalid, “Abang Rase..Abang Rase..Mesti Padu Cerita Ni”

18 puasa main

Mamat Khalid nama sutradara terhebat di Malaysia dengan hasil karyanya yang cukup unik sekali. Antara filemnya yang mencvri perhatian ramai adalah Hantu Kak Limah, Manap Karoke, Rock dan banyak lagi. Setiap satu hasil kreatifnya ini pasti menjadi antara yang dinanti-nantikan oleh peminatnya.

Manakan tidak, hasil filem mahupun telefilem dihasilkannya pasti menjanjikan babak-babak menarik dan tak terja4ngkau dek akal. Terkini, drama berjudul Kampong Pisang Bersiri-siri sedang ditayangkan di Astro Citra, setiap Isnin 9 malam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mamat Khalid (@khalidmamat)

Bagaimanapun, baru-baru ini dikhabarkan Mamat Khalid sedang sibuk dengan naskhah terbaharunya iaitu ’18 Pvasa’. Seperti tahun-tahun sebelum ini beberapa siri telefilem ini pernah menemui penonton dengan judul ’16 Pvasa’ dan ’17 Pvasa’.

Sebelum ini kisahnya adalah mengenai sekumpulan lelaki dari sebuah kampung yang tidak berpvasa di bulan Ramadan. Pelbagai takt1k dan helah digunakan mereka untuk tidak berpvasa. Bukannya muda remaja ya golongan lelaki ini, rata-ratanya sudah berkahwin dan mempunyai anak.

Agaknya dalam 18 Pvasa apa pula kisah mereka ini? Biar pun begitu kelihatan beberapa watak baru dalam telefilem ini nanti. Menerusi perkongsian pelakon Namron di Twitter, dia juga turut terlibat dalam 18 Pvasa ini nanti. Berikut adalah perk0ngsiannya itu:

Perk0ngsian ini telah menerima reaksi p0sitif dari orang ramai. Berikut antara komen yang ditinggalkan di perk0ngsian mengenai perkara tersebut:

“Abang rase..abang rase…Mesti padu cerita ni”

18 Puasa mamat khalid 3

“Ingat Melaf1c1ent versi Malaysia”

18 Puasa mamat khalid 2

“Fuhh baru padu..Hahah, bergabvng pulak dengan Aziz M Osman…”

18 Puasa mamat khalid 1

 

Sumber: Utusan Online (Siti Athirah Dzulkifly), OMM, HCL

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf