“Berat Hati Saya” – Lokasi Pencarian Dikosongkan , Netizen Minta Abang Berehat Seketika.

Santai Semasa

Seperti yang di maklumkan , Pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan berbincang bagi memberhentikan sementara operasi mencari dan menyelamat (SAR), Mohammad Ashraf Hassan,29.

Pemberhentian sementara itu berikutan permintaan penduduk setempat yang mahu operasi itu dihentikan beberapa hari bagi membolehkan mereka melakukan ikhtiar untuk mencari Mohammad Ashraf.

Hari ini di lihat ahli keluarga dan orang ramai tidak lagi memenuhi lokasi pencarian. 

“Banyak Hati Yg Perlu Dijaga.. Kita Hold Dulu Dan Beri Laluan Pada Beberapa Individu Org Kampung Kerana Mengikut Apa Yg Dikatakan Jika Org Awam Keluar Dari Sini (kampung) Baru Mereka Akan Keluarkan Acap” – tulis abang acap, Mohd Zahiruddin  di laman FBnya.

Image may contain: one or more people, outdoor and nature

Jadi Dengan Rasa Berat Hati Saya Umumkan Semua Volunteer Unit SAR (hampir 500 ahli) Diminta Utk Stand Down. Kita Hormati Dan Lihat Pogress Dari Mereka
Hari Hari Terakhir Di Gopeng.. Untuk Kamu #Acap

Image may contain: 1 person, selfie, tree, outdoor and closeup

Di lihat Perkarangangan Comand Centre Bomba yang menjadi tempat berhimpuan sukarelawan dalam misi SAR  telah dikosongkan.

No photo description available.

semua Whatapps group pencarian juga telah di mutekan 

No photo description available.

No photo description available.

Ramai yang mendoakan pencarian orang kampung membuahkan hasil sehingga acap di temui dan ramai juga yang merasakan ini lah masa yang sesuai untuk abangnya  berehat dahulu setelah 3 minggu melakukan operasi pencarian. 

sumber : FB denny lang.