“Sampai Iunyai org tua ni”- Geng Basikal Lagak S4mseng, Pvkul Warga Emas & Tinggal Tepi Jalan

Seorang lelaki w4rga emas dipvkul oleh sekumpulan g3ng basikal selepas ditegvr tentang tatacara menvnggang basikal di jalan raya.

K0ngsi pemilik akaun Facebook, Aizal Wariner, bapanya itu dipvkul hingga ced3ra pada muka dan anggota badan ek0ran tidak berpuas hati dengan tegvran terbabit.

Ini kenyataan beliau di laman facebook

May be an image of 1 person, sitting and car

“GENG GENG BASIKAL BANGSAT. Lu orang memang lebihlah, kau pvkul bapak aku sampai macam ni, sampai Iunyai orang tua ni, korang t1nggal dia je eh.

“Kau bawa basikal macam set4n, lu wr0ng way, pastu jer1t m4ki suruh bapak aku ke tepi, bapak aku tegvr cara bawak, lu orang tak meny4bar takde b0rak ape-ape, terus kasi bapak aku Iunyai eh,” kongsinya.

Menceritakan lebih terperinci tentang ins1den tersebut, katanya berlaku pert3ngkaran kecil sebelum bapanya dipvkul dan dit1nggalkan tepi jalan.

“Tak pe, tak dapat tak pe, korang saIah orang pvkul orang tua ni, memang ada berlaku pert3ngkaran, tapi lu nak bert3ngkar sampai keluar anak tek4k aku tak kisah.

“Tapi tu bukan lesen untuk kau nak toIak remb4t bapak aku, tu orang tua siaI, dah terbaring mer4ngkak berk1cap bapak aku tepi jalan lu tinggal macam tu je, ingat dia binatang ke?

“Makin bertambah j1jik pulak aku dengan g3ng-g3ng basikal ni, aku dapat korang yang buat macam ni, makan tak habis bro,” tambahnya.

May be an image of one or more people

Aizal meminta jasa baik orang awam yang menjadi s4ksi kejadian agar menghvbunginya untuk t1ndakan selanjutnya.

“Lu relax, Subang ni tak besar, kejap je ni. Siapa yang ada nampak kejad1an toIong r0ger aku ye, kejadian berlaku kat area Kampung Melayu Subang, depan s1kit selepas traffic light simpang masuk Seri Cahaya,” tegasnya.

Sehingga artikel ini ditulis, masih belum mendapat maklum baIas dari Aizal mengenai perkembangan terkini keadaan bapanya.

Rata-rata ntizen m4rah dengan apa yang berlaku..

“Harap gamai2 la kene Ienggek dgn l0ri treler..nak tgk berIagak ke tidak…”

“MeIampau gitu gaya orang tua pon ᴅɪᴘᴜᴋᴜʟɴʏᴀ”

“melampau smpai ᴍᴇɴᴄᴇᴅᴇʀᴀᴋᴀɴ ᴏʀɢ..ᴏʀɢ ʏɢ ʟᴇʙɪʜ ᴛᴜᴀ ᴘʟᴋ ᴛᴜ..ᴀᴅᴀʙ dh xde ke zaman skrg ni…”

“ꜱᴘᴇꜱɪꜱ ᴘᴇɴɢᴇᴄᴜᴛ ᴊᴇ ʏᴀɴɢ ᴘᴜᴋᴜʟ orang tua beramai²”

“ꜱɪᴀꜱᴀᴛ ᴇʟᴏᴋ-elok, ɴɴᴛɪ ꜱɪʟᴀᴘ ᴛɪɴᴅᴀᴋᴀɴ, ʏanɢ tak ʙᴇʀꜱᴀʟᴀʜ ɴaɴᴛɪ ʏanɢ ᴍᴇʀᴀɴᴀ. ᴋᴇꜱᴀɴ ʟᴀɢɪ ʙᴜʀᴜᴋ”

“Betul… Makin ramai yg ᴍᴀᴛɪ ᴋᴇɴᴀ ʟᴀɴɢɢᴀʀ Makin ramai main kat jalan… Alasan tak ade tempat nak main..”

“kenyataan bro… Tengok vedio cam kereta.. kadang2 sebelah Lori.. ada masanya tengh jalan … Kalau kereta ᴛᴇʀʟᴀɴɢɢᴀʀ ᴋᴇʀᴇᴛᴀ ʙᴇʀꜱᴀʟᴀʜ”

“Abis terpalit gang2 basikal lain .ape lᴀʜᴀɴᴀᴛ ᴘᴜɴʏᴇ ᴘᴇʀᴀɴɢᴀɪ ᴏʀɢ ᴛᴜᴇ ᴋᴏ ꜱᴇʙᴀᴛ.”

“Ape la sgt pakcik ni tegur sampai ko ᴘᴜᴋᴜl camni… nak tunjuk kuat tak kena cara la… semoga dipermudahkan segala urusan pakcik…”

“Cara MCM ni dh ᴍᴇʟᴀᴍᴘᴀᴜɪ ʙᴀᴛᴀꜱ….ᴅʜ ʜɪʟᴀɴɢ ʜᴏʀᴍᴀᴛ ɴɢɴ ᴏʀɢ ᴛᴜᴀ…. ʙᴀɢɪ ꜱᴀʏᴀ,ꜱᴇʙᴀɪᴋɴʏᴀ ᴄᴀʀɪ ʙᴜᴅᴀᴋ ʙᴀꜱɪᴋᴀʟ ᴛᴜ,,ᴅᴘᴛ ᴊᴇ ᴊɴɢɴ ʙᴀɴʏᴀᴋ ᴄᴇʀɪᴛᴀ,ʜᴇɴᴛᴀᴋ ʙᴀɢɪ ʟᴜɴʏᴀɪ ᴅʟᴜ….ᴊᴅɪ ᴋᴇꜱ belakang cerita….cari sampai dapat…!!!!!!!!!!!!!😡😡”

 

Sumber: Gempak, Facebook

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.