“Bestnye Dapat Mak Mertua Gini..” – Mertua Sanggup Kejar Lori Milo Demi Menantu Yang Mengidam.

Hiburan

Admin nak ingatkan kepada bakal bapa di luar sana, jangan main-main dengan rasa mengidam ibu mengandung ni. Kalau dorang nak jugak satu-satu makanan tu, eloklah korang carikan makanan tu cepat. Haa kang merajuk korang jugak yang susah.

Tapi admin salute lah dengan ibu bapa mentua seorang wanita ni sebab sanggup kejar lori milo gara-gara nak tunaikan permintaan menantu yang sedang mengandung. Wahhh! 

“Bini aku mengandung mengidam nak minum air milo lori, mak ayah aku terserempak dengan lori milo dorang kejar weh!”

Menerusi posting viral oleh netizen bernama Azmer di Twitter, dia telah berkongsi kisah ibu bapanya yang sanggup menahan lori milo demi nak tunaikan permintaan menantu yang sedang mengidam. 

Menurut Azmer, isterinya dah mengidam sejak usia kandungan 2 bulan lagi nak minum milo lori. Pun begitu hajatnya masih tak tercapai walaupun usia kandungan dah meningkat ke 8 bulan.

Wife sy mengidam sejak usia kandungan dia 2 bulan, Alhamdulillah sekarang dah nak masuk 8 bulan. Hari hari dia minum milo, semua milo dah minum kecuali milo lori. Dan dia tak pernah mendesak utk dapatkan milo lori ni. Doakan segala urusan wife dan family sy dipermudahkan ya 

Meskipun dah dapat tahan lori milo, melalui video kat atas tu, isterinya masih tak dapat minum sebab abang milo tu cakap dorang tak bancuh milo tu lagi. Tapi dorang ada suggest lah tempat lain yang ibu hamil ni boleh pergi untuk minum milo fresh dari lori!

“Bestnyaaa kalau dapat mama mentua begini” 

Rata-rata netizen yang membaca posting ni rasa teruja sangat tengok effort ibu bapa mertua yang sanggup kejar lori milo demi untuk menantu seorang. Mother dan father in law macam ni lah yang jadi idaman ramai!

Sumber: Twitter

“Lepas ni nak mengidam diam-diam je sebab…” 

Berikutan viralnya posting ini, si ibu hamil pun sempat komen tweet suaminya tu. Katanya dia rasa bersalah pulak sebab susahkan ibu bapa mentuanya. Yelah kan sampai kejar lori milo.

Tapi apa yang admin boleh katakan, you’re one lucky girl tau dapat FIL dan MIL yang baik hati!

Min doakan semoga si ibu selamat bersalin dan dipermudahkan kelahiran baby yang comel. Amin! 

Sumber: Lobak Merah via soyalemon