(Video) B4nduan l0los dit4ngkap semula ketika bersembvnyi dalam p4rit

Kota Bharu: B4nduan yang mel0loskan diri dari Penj4ra Pengkalan Chepa semalam, berjaya dit4han polis hari ini.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, lelaki berusia 31 tahun itu dit4han pada 5 pagi tadi di Tumpat.

Katanya, anggota dan pegawai Jabatan Si4satan Jnayah (JSJ) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu dan Tumpat mengek0ri svspek yang menunggang Honda EX5 di kawasan Masjid Kelaboran, Tumpat.

May be an image of one or more people and footwear

May be an image of outdoors

May be an image of street and road

“Svspek dit4ngkap ketika bersembvnyi di dalam par1t selepas motosikal ditvnggangnya terb4bas di Kampung Terbak, Tumpat.

“Svspek meng4ku mel4rikan diri dari Penj4ra Pengkalan Chepa. Dia kemudiannya dibawa ke hospital untuk menjalani pemer1ksaan.

“Turut dir4mpas Honda EX5 namun tidak ada rek0d yang menvnjukkan motosikal dil4rikan svspek dilaporkan h1lang,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

May be an image of 1 person and text that says 'Info Roadblock JPJ/POLIS 18h View Thread Polis buru banduan lolos Kota Bharu: Polis memburu seorang lelaki yang melarikan diri dari Penjara Pengkalan Chepa, di sini, hari ini.... See More ARRES ARRESTED'

Abdul Rahim turut mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang bersama-sama membantu menyalurkan maklumat sehingga svspek dit4ngkap dalam masa singkat.

“Kes disi4sat mengikut S3ksyen 223 dan S3ksyen 224 K4nun Kes3ksaan,” katanya.

Dalam kejadian 10.13 pagi semalam, polis menerima panggilan daripada penj4ra yang memaklumkan b4nduan lelaki mel4rikan diri.

Svspek adalah b4nduan t4hanan rem4n bicara bagi kes di bawah S3ksyen 15 (1) Akta Ddh Berb4haya (ADB) 1952 dan dit4han di Penj4ra Pengkalan Chepa sejak 22 Mac lalu.

Pihak penj4ra memberitahu svspek disedari mel4rikan diri semasa proses pembvangan s4mpah dan dia dipercayai mem4njat pagar di menara penj4ra berkenaan.

Polis buru b4nduan l0los

MOHAMAD Soolleh Mohd Noor. FOTO ihsan polis
Terdahulu, Polis membvru seorang lelaki yang mel4rikan diri dari Penj4ra Pengkalan Chepa, di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, polis menerima panggilan daripada penj4ra yang memaklumkan b4nduan lelaki melarikan diri pada jam 10.13 pagi.

Katanya, svspek dikenali sebagai Mohamad Soolleh Mohd Noor, 31, dari Kampung Delima, Wakaf Bharu.

“Polis dengan bantuan semua bahagian termasuk pihak penj4ra sedang menjalankan pencarian svspek.

Orang ramai yang mempunyai maklumat boleh menyalurkan kepada polis atau menghubungi mana-mana balai polis berhampiran.

 

Sumber: HMetro, Info Roadbl0ck JPJ/POLIS

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf