Tidur Di Tepi Bukit Langat Selepas Isteri Mninggal, W4rga Emas HiIang Sumber Pendapatan Ketika PKP

Di Facebook, seorang lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Zaki, berk0ngsi satu kisah sed1h mengenai seorang w4rga emas yang menetap di tepi bukit Langat. Menurut Zaki, warga emas tersebut tidak mahu menyusahkan dua orang anaknya apatah lagi anak tirinya.

Nak tengok siapa duduk di sini

Siapa yang biasa lalu jalan nak ke Hulu Langat dari Ampang mesti tahu dekat mana ni. Alhamdulillah, hari ini aku berkesempatan nak tengok sendiri siapa yang duduk sini.

Dah lama sebenarnya aku perasan ada orang yang tinggal dekat sini. Cuma baru hari ni hati aku tak boleh t4han. Tertanya-tanya. Jadi hari ini aku tengok sendiri.

 

Terkejvt melihat ada seorang lelaki w4rga emas menetap di kawasan tersebut, Zaki menceritakan kepada umum bahawa w4rga emas berkenaan berasal dari Pahang dan sudah menetap selama 30 tahun di Ampang. \

Pernah menetap di rumah setinggan di Lembah Jaya Selatan, w4rga emas ini turut memberitahu bahawa rumah yang didiami tersebut sudah diambil semula oleh anak tirinya selepas si isteri mninggal dunia kira-kira dua tahun yang lalu.

Susulan daripada itu, w4rga emas ini mengambil kepvtusan untuk tidur di tepi bukit Langat ini. Ujar w4rga emas itu lagi, dia gembira tinggal di situ dan tidak mahu menyusahkan sesiapa sahaja termasuk dua orang anak kandvngnya.

Semenjak PKP yang dulu, dia terkes4n. Sumber duit dia datang dari besi-besi bvruk, barang-barang terpakai. Tapi itulah, PKP ni masa ada kedai besi bvruk yang buka. Susah la nak dapat duit.

Saya cuba bantu

InsyaAllah pak cik, saya akan bantu sementara saya ada ni. Lepas ni bab makan jangan risau. Dekat sej4m lebih sembang dengan pak cik ni. Banyak benda nak k0ngsi tapi tak tahu nak k0ngsi macam mana. Sed1h, seb4k semua ada.

Terbaru, Zaki memberitahu waris kepada warga emas ini sudah menghvbunginya. Tambahnya, war1s w4rga emas ini tidak mempunyai sebarang masaIah dengannya dan mereka baik-baik sahaja. Masyarakat di luar sana juga dinasihatkan supaya tidak memandang ser0ng terhadap keluarga w4rga emas tersebut.

 

Sumber: Zaki, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf