C0vid-19 mungkin mendorong artis ‘jual diri’ – Seniman

Terdapat segelintir golongan selebriti dibayar antara RM20,000 hingga RM40,000 satu malam dalam sind1ket pel4curan kelas atasan.

Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) meng4kui dalam situasi C0vid-19, ditambah dengan peluang kerja terhad mengakibatkan segelintir selebriti membab1tkan diri dalam sindiket pel4curan kelas atasan.

Kata Presiden Seniman, Zed Zaidi, golongan terbabit cuba mencari kemewahan secara mudah terutama untuk dipamerkan di media sosial.

Zed Zaidi kekal Presiden SENIMAN

“Sebabnya sekarang cabaran kita ialah media sosial. Mereka menggunakan media sosial untuk menunjukkan kemewahan yang tidak setara dengan pendapatan mereka.

“Ia sekali gus menunjukkan yang mereka mungkin terbab1t dengan perkara itu. Apa yang kita b1mbangkan adalah hanya disebabkan segel1ntir selebriti, ia boleh mencem4rkan imej industri hiburan tanah air,” katanya dipetik Harian Metro.

Terdahulu, sebuah akhbar melaporkan terdapat segel1ntir selebriti terbabit skandal s3ks dengan bayaran antara RM20,000 hingga mencecah RM40,000 untuk satu malam.

Tidak terkecuali, segelintir Instafamous (selebriti Instagram) turut disyaki terbabit mengg4dai m4ruah untuk mendapatkan duit dengan mudah.

Zed atau nama penuhnya Rozaidi Abd Jamil berkata, Seniman sedia beri kerjasama kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) atau pihak berkuasa untuk mengekang jen4yah terbabit.

“Sekiranya, berdasarkan dokumen penyiasatan membvktikan selebriti itu terbabit dan bers4lah, ada kemungkinan kami boleh menyen4rai h1tamkan mereka,” katanya.

Zed berkata, Seniman bukan saja teg4s membant3ras isu pel4curan tetapi juga membabitkan isu pengvbahan wang har4m, rasvah, jen4yah dan lain-lain kes4lahan jen4yah berat membab1tkan golongan selebriti.

Bayaran Hingga RM40,000 Satu Malam, Artis & Instafamous Terlibat Dalam Pel4curan Orang Kaya?

Hari ini satu topik baharu menjadi perbualan bila Utusan Malaysia telah mengeluarkan laporan yang mendakwa terdapat segelintir golongan artis dan Instafamous yang terlibat dalam sindiket pel4curan.

Mereka juga dikatakan hanya memuaskan n4fsu kelas atasan sahaja. Sebab itu mereka boleh meletakkan bayaran sebanyak RM20,000 hingga RM40,000 untuk satu malam.

Perkara ini turut disahkan Suruhanjaya Pencegahan Rsuah Malaysia (SPRM) yang kini sedang melakukan sias4tan. Setakat ini belum ada sesiapa yang didedahkan terlibat dengan aktiviti har4m berkenaan.

Macam mana perkara ini boleh terbongkar?

Menurut sumber, ia juga ada kaitan dengan suspek Macau Scam yang ditangkap sebelum ini yang disy4ki menjadi orang pengantara untuk memberikan jalan kepada golongan ini mendapatkan duit segera.

Aktiviti ini dikhabarkan sudah lama berlaku dalam industri hiburan dan mereka yang terlibat tak kisah menjval maru4h sendiri demi ‘duit segera’.. Isu sk4ndal s3ks ini muncul rent3tan daripada timbulnya kes Macau Sc4m yang mengejvtkan negara baru-baru ini yang mana ia turut melibatkan golongan artis tanah air. – Kata sumber.

Apa dia? Senarai nama artis dan Instafamous yang terl1bat sudah ada?

Menurut sumber Utusan Malaysia, mereka juga telah mempunyai senarai semua artis dan Instafamous popular tempatan yang terlibat. Tetapi tidak mended4hkannya kepada umum buat masa ini.

Sehingga ke saat ini, pihak SPRM turut sedang memantau penuh semua aktiviti artis dan Instafamous yang terl1bat. Lagi-lagi bila banyak artis yang menunjukkan kemewahan yang jika difikirkan, tidak mungkin bayaran dari hasil lakonan atau nyanyian mampu membuatkan mereka secara bermewah-mewahan.

Ada yang terasa ke? Siapa makan cili, dia akan terasa pedasnya. Nantikan sahaja jemputan dari pihak berkuasa.

Gambar Hiasan: Kredit Juvana 3

 

Sumber: mkini, Utusan Malaysia, Ohmedia

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf