Did4kwa Raih Pendapatan Lumayan Dengan Alasan Pes4kit K4nser, Akhirnya Kant0i Dihidu Netizen

Siapa sangka, dengan menggunakan alasan sebagai pes4kit k4nser p4ru p4ru tahap 4, mampu meraih pendapatan yang lumayan. Bagaikan tidak percaya, namun itulah realitinya.

Bagi pengguna laman sosial facebook yang menggunakan nama samaran Cahaya Jannah, atau nama sebenarnya Roshaya Bt Isnin, beliau mengambil kesempatan dari rakyat Malaysia yang pemurah dengan mengemis simpati netizen.

Report polis dah dibuat

Bukan sedikit yang dimintanya, selain alatan perub4tan, beliau juga dikatakan tidak segan silu meminta barangan mewah seperti kereta, tudung2 mahal, blander jus, wheelchair electronik malah meminta bantuan netizen untuk menyambut harijadi cucunya!

Perbuatan terkutvknya ini akhirnya terbongkar bila netizen dapat menghidu kehidupan mewah beliau yang dikatakan sudah mampu memiliki kenderaan mewah sebanyak 2 biji, renovate rumah, dan terkini, meraikan pernikahan anaknya dengan begitu meriah sekali.

Tidak mustahil, beliau menggunakan duit sumbangan masyarakat yang simpati terhadap nasib yang menimpanya.

Cantik rumah baru Kak…

Menurut pengguna facebook yang menggunakan nama Kai Auburn, beliau telah lama menghidu perbuatan terkvtuk ini lalu mengajak netizen tampil membuat laporan polis supaya beliau di ambil tindakan oleh pihak berkuasa.

Senangnya buat duit dengan menagih simpati orang

Di laman facebook Kai Auburn ada di lampirkan banyak bukti yang menunjukkan pengemis simpati itu telah banyak mengaburi mata pihak2 yang telah membantunya mendapatkan dana perubatan.

Image may contain: 4 people, text that says '157:32 amyroshaya 1,537 Posts 5,020 Followers 1,206 Following Roshaya isnin Followed by atieyousolucky Follow Message Sorotan Sorotan Sorotan Sorotan JANJI ALLAH ITU BENAR RENCANA ALLAH ITU PASTI TERBAIK Aamiin...'

Image may contain: 3 people, text that says 'Roshaya isnin Roshaya8 Ada sesiapa sudi hadiahkan saya topop Rindu dng cucu nak vc. Data xda. Maxis0127263474 Terima. Kasih pd yg sudi mengembirakan hati saya Roshaya isnin Dugaan Allah nak p hospital keta buat hal plak..batri kong.. Xda ke sesiapa nak hadiahkan kita keta yg selesa sikit. Inova ke honda crv ke.. Mimipi lah amy oiiii.. Ha.. Ha.. Roshaya isnin Roshaya8 Uarini ko hacnital 7r2v ha malihat'

Image may contain: 3 people, text that says '95% 02:46 ujian kesusahan ramai yang sedar tapi ujian kesenangan ramai yang hanyut dan tewas. Istidraj Roshaya isnin Roshaya8 sep Jika saya minta sumbangan unt buat mri dihospital. Swasta sbb usus saya membengkak dan sntiasa sakit, Agak2 hebat xkecaman drpd insan yg sama. Jika ada yg sudi seikhlasnya Maybank 463325545 roshaya isnin. Saya sbnarnya takot nak meminta takot kna mrh kna kecam. Roshaya isnin Roshaya8 15 Sep Ada x sesiapa kat sini sudi infakan saya topop. Maxis 0127263474 saya minta pd yg sudi. Yg xsudi tu tolongggggglah jgn cemuh saya isnir retweeted Roshaya isnin Roshaya8'

Sebelum ini, Puan Roshaya dikatakan telah memperdaya netizen dengan mengatakan beliau ingin meminta sumbangan untuk kim0terapinya yg dikatakan bernilai RM7000.

Namun setelah disedari oleh pihak Hospital Muar, puan Roshaya akhirnya tampil memohon maaf. Beliau mengaku telah memperdaya masyarakat sedangkan raw4tan kim0terapi itu hanya percuma!

Antara komen-komen netizen

Reda dengan ins1den terbabit, beliau tidak pernah serik mengemis di platform media2 sosial untuk mendapatkan duit dengan cara yang mudah. Sehingga topup pun tidak segan silu meminta kepada masyarakat.

Diharap dengan pended4han ini, netizen yang telah diperdaya silalah tampil ke balai berdekatan untuk membuat laporan tentang Puan Roshaya ini. Diharapkan juga tiada lagi pihak lain yang turut diperdaya oleh beliau dengan meminta simpati sebagai pes4kit k4nser tahap 4.

 

Sumber : Facebook Kai Auburn, Slamber Media

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf