Caprice minta ‘standby’, f0to imej ser4m cetvs tanda tanya- “Bersedia untuk kebenaran Malaysia”

Foto: mStar

NAMPAKNYA penyanyi rap Caprice terus-menerus mencetvskan tanda tanya tentang isu kebenaran yang diperkatakannya sejak dua minggu lalu.

Tapi kali ini t1ndakan Caprice atau Ariz Ramli, 33, dilihat sedikit agr3sif dan memb1mbangkan apabila dia berk0ngsi foto imej ser4m.

“Bersedia untuk kebenaran Malaysia. Persiapkan diri anda. Ia akan datang.

“IbIis berb0h.ong, berpvra-pvra, dan memberikan janji-janji manis.

cap peluk thumbCaprice dan Ebit turut dikatakan berdepan masaIah ketika mereka mengadakan pertemuaan di Mesir.

“Tetapi Allah adalah perancang terbaik. Masanya sudah hampir,” katanya.

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan mesej yang cuba disampaikan Caprice di sebalik foto dan kata-kata berkenaan.

Umum mengetahui Caprice terIibat dalam k0nflik antara personaliti d4kwah  Ebit Lew membabitkan misi kemanus1aan ke G4za, PaIest1n.

Secara kebetulan peringatan Caprice itu muncul ketika net1zen digemparkan dengan dua klip video aksi tidak s0pan membabitkan seorang lelaki mirip derm4wan itu.

Kec0h di Twitter pasal ‘video’ tersebar, ada pihak mahu jatvhkan Ebit Lew?

BERNAMA - Pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew buat laporan polis

TERDAHULU, mampaknya nama pend4kwah popular, Ebit Lew masih terus diperkatakan sehingga kini. Namun bukan mengenai misi kemanus1aan di G4za, sebaliknya ada pula isu yang kvrang sedap untuk didengari.

Menerusi pencarian di laman Twitter, warganet rancak berbual tentang d4kwaan sebuah ‘video’ berkaitan pend4kwah tersebut yang dikatakan sudah mula tersebar di media sosial.

Isu berkenaan turut mengvndang tanda tanya orang ramai, dimana ada segelintir berusaha mahu mencari jawapan kepada pvnca sebenar tetapi masih tidak berhasil.

Susah nak percaya zaman ‘deepf4ke’ ni

Ada pihak akan mulakan ser4ngan?

Ada rahsia yang ‘tertvmpah’ ke?

Macam ada sesuatu tak kena?

Justeru persoalan di sisi lain, mengapa satu persatu perkara t1mbul ketika ini seolah-olah ada pihak yang mahu menjatvhkan pend4kwah berusia 36 tahun itu?

Walaupun terus menjadi bualan ramai, sehingga kini tiada sebarang kenyataan daripada Ebit berhvbung d4kwaan tersebut.

Terdahulu, nama Ebit mula hangat diperkatakan selepas penyanyi rap Caprice berk0ngsi mahu melakukan pended4han berkaitan misi j1hadnya ke G4za.

 

Sumber: Twitter, OMM (Nuha Kefli), mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.