Selepas Ebit Lew buat ‘live’ jawab t0hmahan, Caprice muat naik ‘status’ ini!

Selepas sidang media yang dibuat oleh pend4kwah terkenal, Ustaz Ebit Lew berhvbung t0hmahan-t0hmahan yang diterima daripada beberapa individu seperti infIuencer, Caprice dan Presiden Cinta G4za Malaysia (CGM) Nadir Al Nuri, pelbagai maklum baIas net1zen telah diterima.

Paling dinantikan sudah tentu resp0n daripada Caprice yang menjadi ‘pemula’ isu tersebut tuIar kerana memuat naik beberapa pended4han sejak beberapa minggu lalu.

Kenyataan Caprice pula

Justeru itu, menerusi Instagram, Caprice telah menulis bagi mengulas kembali ‘perjvangannya’ dan mengakui kesiIapan yang dilakukan terutamanya berkenaan isu kontr0.versi tersebut.

Tak pernah t1pu atau seb4r f1tnah

Walau bagaimanapun, Caprice memaklumkan yang dia tidak pernah men1pu atau menyeb4rkan f1tnah jika ia buat umat Islam ataupun kemajuan Islam.

 “…I hope you know that i will never L1E atau seb4r f1tnah when it comes to Kemajuan Islam dan umat Islam,” tulisnya.

Sentiasa s0kong UEL & Nadir Al Nuri

Namun begitu, dia tetap mem0hon maaf andai apa yang dilakukan tempoh hari terlalu berem0si. Akan tetapi ketahuilah bahawa dia dan hampir sebahagian besar rakyat Malaysia sememangnya meny0kong misi kemanusiaan yang dijalankan oleh dua orang tokoh tersebut.

Caprice minta maaf dgn cara caprice waktu terlalu em0si tetapi selama ni kita memang bagi sokongan 300% kepada tuan Nadir di Gaza dan Ebit Lew. Pekara yang kita tahu, insyaAllah kalau bukan di dunia, kita jumpe di sana,” jelasnya lagi.

D0a yang terbaik buat Ebit Lew

Dalam pada itu, Caprice memaklumkan tetap akan mend0akan agar misi kemanusiaannya Ebit Lew dan juga teamnya berjalan lancar walaupun misi mereka ke G4za berbeza. Namun dia berharap akan ada perdamaian antara mereka kerana jika mereka sendiri berteIagah, bagaimana pula untuk membangunkan G4za.

“Caprice d0a untuk ebit lew dan team ebit lew, walaupon misi kita ke Gaza sangat berbeza, if we cant even have peace among ourselves, ape lagi di PaIes.t1ne? ” tambah Caprice.

Perjalanan yang sangat svkar sepanjang h1jrah

Di akhir penulisan tersebut, Caprice mengakui tetap akan meneruskan perjvangan buat ummah bukan hanya di Palestin tetapi di seluruh dunia juga.

Tambahnya, situasi ini merupakan dvgaan paling berat untuknya sepanjang h1jrah dan ibadahnya. Namun, dia tetap akan ‘berjvang’ hingga ke hembvsan nafas yang terakhir.

Saya akan terus memperjvangkan dipIomasi, perdamaian, dan beIas kasihan untuk bukan sahaja PaIes.t1n, tetapi di sudut dunia. Saya akan membeIa sesiapa sahaja yang dit1ndas tak kisah bangsa dan agama. . .

Ini adalah perjalanan paling svkar di jalan h1jrah dan ibadah saya, saya akan meneruskannya sehingga menghembvskan nafas terakhir,” luahnya.

Mohon maaf sekali lagi

Dia memohon maaf sekali lagi andai apa yang diperkatakan sebelum ini menggvris hati sesiapa dan dia bersedia untuk membeIa diri di mahkamah dengan petunjuk Allah S.W.T.

Saya minta maaf sekali lagi jika anda terIuka, saya tidak mahu meneruskan perbahasan ini, saya harap hanya dapat bersatu dan mencapai tujuan bersama untuk perdamaian di Palestin.

Sekiranya saya harus membeIa diri di mahkamah, saya akan melakukannya dengan petvnjuk Allah. Terima kasih,” ulas InfIuencer tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)

Neelofa minta jangan kaitkan ibunya dalam konflik Ebit Lew, Caprice

DALAM pada itu, pelakon dan pengacara terkenal, Neelofa meminta agar tidak mengaitkan ibunya, Noor Kartini Noor Mohamed dalam k0nflik yang membabitkan pend4kwah bebas, Ebit Lew dan penyanyi rap yang juga aktivis, Caprice.

Dalam sidang akhbar yang dibuat menerusi Instagram Live pada Khamis, Ebit Lew menjawab segala persoalan dan t0hmahan yang dilemparkan kepadanya sepanjang beliau berada di bumi G4za.

Bagaimanapun, dalam lebih 200 ribu tontonan dan komen yang hadir pada sesi Live tersebut, net1zen tertarik dengan luahan Neelofa yang tidak mahu ibunya terpaIit dalam kontr0.versi itu.

“Ibu saya tiada kena mengena dengan cerita Caprice dan ustaz. Saya minta jangan kaitkan benda yang tidak berasas.

“Saya akan hubungi Caprice kenapa kaitkan nama orang yang tidak terlibat,” luahnya.

Dalam masa yang sama, Ebit Lew turut menjelaskan mengenai d4kwaan Caprice yang menyatakan beliau telah mencvri dokumen yang sepatutnya digunakan untuk membenarkan dirinya, Caprice, Neelofa dan Pencetvs Ummah (PU) Harris masuk ke G4za.

“Saya tidak pernah berjumpa dan berbincang dengan semua orang ini untuk pergi ke G4za. Dia kata mak Neelofa yang beritahu dia hal itu,” katanya.

 

Sumber: Instagram Capriceofficial, OMM (Nuha Kefli), Utusan Online

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf