Ibu 11 Anak Akui ‘Ketagih’ Tambah Zuriat, Belanja RM4.4 Juta Tunai Impian Miliki 100 Cahaya Mata Guna Ibu Tumpang

Seorang wanita di Georgia yang kini memiliki 11 anak mend4kwa mahu menambah lagi bilangan anak sehingga 100 orang melalui kaedah ibu tumpang.

Christina Ozturk, 23, yang juga isteri kepada usahawan, Galip Ozturk, 56, berkata, mereka sanggup berbelanja besar sebanyak RM4.4 juta demi mencapai matlamat itu.

Big sister Vika, 6, was born naturally to young mum Christina Ozturk, while all the other babies have been born by surrogate

“Perkara terindah kini adalah saya sudah mempunyai 11 anak termasuk yang terkini, Olivia yang dilahirkan pada hujung bulan lalu.

“Saya lahirkan anak perempuan terakhir saya, Vika dari rahim sendiri kira-kira enam tahun lalu.

“Manakala anak yang selebihnya juga daripada ben1h saya dan suami, cuma ‘dibawa’ dan lahir daripada rahim ibu tumpang,” katanya kepada pemberita, memetik laporan The Sun.
It's no walk in the park when you are pushing four babies in a pair of twin buggies, like Christina Ozturk, 23

Selain itu, pasangan jutawan itu pernah memaklumkan hasrat bahawa mereka menyasarkan mahu mempunyai 105 orang anak, namun jumlah itu belum ditetapkan lagi.

“Saya tidak tahu berapa ramai yang mahu terlibat (menjadi ibu tumpang), namun kami semahunya tidak akan berhenti (mempunyai anak) setakat 10 orang sahaja.

“Kami belum sedia hendak umumkan berapa jumlah sasaran bilangan anak yang sebenar. Segala yang berlaku ada garis masanya,” katanya lagi.

Christina Ozturk, 23, with her football team of babies at home in Batumi, Georgia

Jika benar Christina mahu mencapai sasaran 100 anak pada usia 30 tahun, maka dia perlu berusaha mendapatkan kira-kira 12 orang anak pada setiap tahun bagi tempoh tujuh tahun ke hadapan.

Difahamkan, amalan zuriat ibu tumpang di Batumi, Georgia did4kwa sah dan dibenarkan di sisi undang-undang.

Setiap ben1h zuriat yang ditumpang dan dilahirkan oleh wanita ibu tumpang menelan k0s sehingga kira-kira RM44,000 setiap seorang.
Dad Galip Ozturk, 56, has got his work cut out with so many babies
 

Sumber: The Sun, Siakap Keli

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.