(Video) “Amanah tu, tak berk4t gaji..”- Ajar murid sambil main game? Lelaki dikec4m ramai

Tempatan Viral

T1ndakan seorang pengajar yang sedang meIaksanakan peng4jaran dan pembeIajaran di rumah (PdPR) selain did4kwa sambil bermain permainan video D0ta mengvndang kec4man net1zen di aplikasi TikTok.

Video aksi tersebut dimuat naik di akaun @amirulamrieys yang memperIihatkan lelaki itu duduk di hadapan komputer r1ba sambil menerangkan bahan pengajaran ‘sIide’ iaitu tentang saIah satu sifat dalam Islam.

Bagaimanapun, terdapat sebuah lagi komputer ‘PC’ di belakang komputer r1ba itu memaparkan graf1k seperti permainan video yang sering menjadi ‘kegiIaan’ anak muda pada masa kini.

“Kant0i main d0ta sambil mengajar,” tulis k4psyen dalam video berdvrasi 15 saat berkenaan.

Video tersebut menerima 183,400 t0ntonan setakat ini dan 435 k0men net1zen yang rata-rata mempers0alkan tahap pr0fesi0nalisme pengajar terbabit dalam meIaksanakan tanggvngjawab untuk mend1dik anak bangsa.

Jangan buat begini..

Amanah tu, ajar el0k2..

Apa pend1dik per4ngai macam ni..

Namun berbeza pula k0men daripada segeIintir individu terutama generasi Z, mereka meny1fatkan pengajar itu seorang yang ‘mult1task1ng’ kerana boleh melakukan dua perkara dalam satu masa.

Malah, ada juga net1zen mengatakan pengajar berkenaan tidak bermain permainan video sebaliknya hanya men0nton paparan skrin milik orang lain sahaja.

‘C0ntent’ je ni..

Peminat D0ta tau la dia tak main pun..

Teng0k ‘g4me’ je tu…

Lelaki boleh ‘mult1task’ tau!

Betul ke sekadar ‘c0ntent’? Ingat, bukan semua umat manusia bermain D0ta. Tak tahu pun macam mana rupa ‘g4me’ tu! Jadi, janganlah bvrukkan imej dan kred1biliti seorang guru. Nak bergvrau? Banyak lagi video boleh dihasilkan.

 

Sumber: TikTok @amirulamrieys, OMM (Dayah Muse)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.