M4nsuh cuti pengg4l, beri peluang pelajar ‘c4tch up’ semula pmbelajaran tertinggal

Permuafakatan Ibu bapa Malaysia (MIMBAR) mencadangkan agar semua cuti pengg4l persekolahan pada tahun ini dimansuhkan.

Menurut Yang Dipertua MIMBAR, Datin Seri Ismaliana, ia adalah untuk memberi peluang kepada pelajar mempelajari semula pembelajaran ataupun subjek yang tertinggal sebelum ini.

“Kebanyakan ibu bapa yang saya jumpa mengatakan kurang sikit signifikannya cuti pengg4l ini sebab mereka dah terlalu lama berada di rumah. Jadi mereka ini dah banyak ketinggalan,” katanya.

Mansuh cuti penggal, beri peluang pelajar 'catch up' semula pelajaran - MIMBAR — MYKMU.NET

Malah, ibu bapa berharap agar isu memansuhkan cuti pengg4l ini dipertimbangkan. Dan berharap pihak sekolah berasrama supaya melaksanakan Prosedur Operasi Standard (SOP) dengan ketat terutamanya kepada pelawat yang ingin masuk ke kawasan sekolah.

“Kita berharap pemantauan SOP ini dapat dijalankan dengan teratur dan efektif yang mana bila anak-anak balik ke asrama mereka tidak dijangkiti.

“Pelawat atau orang luar yang masuk ke kawasan sekolah harus diperiksa dulu mengikut SOP yang ditetapkan sebab kita tidak mahu orang luar yang masuk ke kawasan sekolah bawa virus dan menyebabkan timbulnya kluster baharu,” katanya.

 

Sumber: Awani

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf