‘D0akan isteri saya sembvh semula’- Suami

Tiada apa yang diharapkan buat masa ini kecuali melihat semula isteri kembali s1hat dan dapat melayari kehidupan berumahtangga serta sama-sama membesarkan empat anak yang masih kecil.

Itu harapan Imam Baydowi Sumardi, 32, buat isterinya, Nur Hana Ismail, 27, yang h1lang ingatan selepas terbab1t dalam kemal4ngan jalan raya pada 8 Ogos lalu.

“Buat masa ini mohon semua d0akan isteri saya kembali sihat semula. Isteri telah mengalami pend4rahan dalam kepala sehingga menyebabkan tempvrung kepalanya terpaksa dibuka.

“Kami berdua terbabit kemal4ngan ketika dalam perjalanan untuk membeli barangan dapur dan makanan dengan menaiki motosikal di Jalan Impian Emas, Johor Bahru.

“Rantai motosikal saya pvtus dan terbel1t pada tayar yang menyebabkan isteri terc4mpak, manakala saya terseret beberapa meter. Selepas dir4wat di bahagian Unit R4watan Rapi (ICU) selama tiga hari dan bergantvng kepada mesin bantuan pern4fasan di Hospital Sultanah Aminah (HSA) selama tiga hari, isteri dibenarkan pulang pada 20 Ogos lalu.,” katanya yang bekerja sebagai penghantar barang.

“Isteri tak ingat saya, anak dan ibunya sendiri”

Imam Baydowi berkata, sejak kemal4ngan itu, dia tidak bekerja kerana perlu menumpukan sepenuh perhatian kepada isteri. Mujurlah ada ibu mentua yang boleh t0long jaga empat anak buat masa ini.

“Keadaan isteri memang berubah 100 peratus, tidak sama seperti dahulu. Dia tidak ingat saya, anak kami yang berusia antara setahun hingga 7 tahun dan ibunya sendiri.

“Malah isteri juga bersifat agr3sif sehingga ada kala terp4ksa mengikat tangannya kerana cuba beberapa kali mencabvt t1ub di leher dan hidung,” katanya ketika ditemui di rumah sewanya di Jalan Makmur 28, Taman Damai Jaya, di Johor Bahru.

Mula tunjukkan perkembangan p0sitif

Terbaru, Imam Baydowi berk0ngsi keadaan isterinya mula menunjukkan sedikit perkembangan positif apabila mula memanggilnya dengan panggilan ‘abah’.

“Nur Hana juga menunjukkan respon untuk duduk. Alhamdulillah dah mula ada respon yang bagus daripada isteri. Tetapi dia semakin agr3sif dengan cuba mengg1git diri sendiri dan juga saya.

“Memang tidak sama perwatakan isteri yang dahulunya periang, ceria dan lemah lembut. Sejak kejadian yang menimpa keluarga saya ini menjadi tular, alhamdulillah bantuan yang diterima sangat membantu keluarga. Segala barang keperluan makanan serta keperluan mencukupi.

“Keluarga saya juga dapat kunjungan daripada beberapa badan bukan kerajaan (NGO), orang perseorangan dan jiran yang turut menyumbang katil hospital serta kerusi roda bagi memudahkan pergerakan dan keselesaan isteri saya,” katanya.

Tambahnya lagi, dia mengharapkan akan ada keaja1ban buat isterinya sembuh seperti biasa walaupun mengambil masa agak lama. Saya harapkan rakyat Malaysia terus mengirimkan d0a supaya isteri saya sembvh sepenuhnya.

 

Sumber: CC

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.